2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Légicsapások érték Irán-barát milicisták szíriai hadállásait

Azonosítatlan repülőgépek légicsapásokat mértek Irán-barát milicisták kelet-szíriai hadállásai ellen, és legalább 12 fegyveres halálát okozták - közölte vasárnap egy háborús megfigyelést végző civilszervezet.

  • Légicsapások érték Irán-barát milicisták szíriai hadállásait

A feltehetőleg izraeli gépek a Deir ez-Zór tartománybeli Mizila támaszpontra mértek csapásokat, és iraki, valamint afgán nemzetiségű milicisták halálát okozták, illetve tönkretettek több gépjárművet - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet, amelynek székhelye Nagy-Britanniában van.

A szíriai kormány egyelőre nem szólt az esetről. Irán Bassár el-Aszad szíriai elnök fő szövetségese a 2011 óta tartó háborúban.

A SANA szíriai állami hírügynökség csütörtökön közölte, hogy izraeli harci repülőgépek a libanoni légtéren átrepülve csapásokat mértek katonai célpontokra az északnyugati Hama tartományban. A SANA tájékoztatása szerint csak anyagi károk keletkeztek, de az OSDH legalább kilenc halálos áldozatról számolt be akkor.

Izrael az utóbbi két hónapban megsokszorozta légitámadásainak számát az iráni erők szíriai létesítményei ellen, de - mint korábban is - szinte soha nem kommentálja a légicsapásokról szóló értesüléseket. A Reuters hírügynökség hírszerzői forrásra hivatkozva úgy tudja, Izrael addig akar gyakrabban végrehajtani támadást a térségben, amíg a nemzetközi közösség figyelmét a koronavírus-járvány köti le. Május elején legalább tizennégy iráni katona, illetve velük szövetséges milicista vesztette életét Deir-ez-Zór területén.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!