2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Iráni rakéták csapódtak be Szíriában

Az iráni Forradalmi Gárda hétfőn ballisztikus rakétákkal támadta Kelet-Szíriában annak a szélsőséges csoportnak a főhadiszállását, amelyet a minapi iráni ahvázi katonai díszszemle elleni merénylet elkövetésével vádol.

Az iráni állami televízió, valamint az IRNA helyi hírügynökség beszámolója szerint a rakétacsapásban számos szunnita dzsihadista fegyveres meghalt, illetve megsebesült. Részletekkel nem szolgáltak. A tévéfelvételekből annyi kiderült, hogy a rakétákat a nyugat-iráni Kermánsáhból indították. Egy ábrán bemutatták, hogy a rakéták átrepültek az Irak középső részén fekvő Tikrit városa felett, majd a délkelet-szíriai Abu Kamal városa környékén becsapódtak, az Eufrátesz-folyótól keletre.

A Fars félhivatalos hírügynökség szerint a támadásban a 750 kilométeres hatótávolságú Zolfaghar típusú, valamint a 800 kilométeres Kiam rakétákat vetették be.

Abu Kamal települést jelenleg a szíriai kormányerők ellenőrzik, azonban a várost az Iszlám Állam dzsihadista fegyveresei támadják. A szélsőséges szervezet elvesztette a korábban Irakban és Szíriában felügyelete alá vont területek majd egészét.

Ismeretlen fegyveresek szeptember 22-én huszonnégy embert megöltek, köztük az iráni elitosztag, a Forradalmi Gárda 12 tagját. A támadásban több mint hatvanan megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként jelentkezett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, illetve egy iráni arab szakadár mozgalom is, az Arab Harci Mozgalom Ahváz Felszabadításáért. Utóbbi egy szakadár ernyőszervezet, az Ahvázi Nemzeti Ellenállás tagja, amely önálló állam létrehozására törekszik az olajban gazdag, délnyugat-iráni Huzesztán tartományban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!