2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

Iráni rakéták csapódtak be Szíriában

Az iráni Forradalmi Gárda hétfőn ballisztikus rakétákkal támadta Kelet-Szíriában annak a szélsőséges csoportnak a főhadiszállását, amelyet a minapi iráni ahvázi katonai díszszemle elleni merénylet elkövetésével vádol.

  • Iráni rakéták csapódtak be Szíriában

Az iráni állami televízió, valamint az IRNA helyi hírügynökség beszámolója szerint a rakétacsapásban számos szunnita dzsihadista fegyveres meghalt, illetve megsebesült. Részletekkel nem szolgáltak. A tévéfelvételekből annyi kiderült, hogy a rakétákat a nyugat-iráni Kermánsáhból indították. Egy ábrán bemutatták, hogy a rakéták átrepültek az Irak középső részén fekvő Tikrit városa felett, majd a délkelet-szíriai Abu Kamal városa környékén becsapódtak, az Eufrátesz-folyótól keletre.

A Fars félhivatalos hírügynökség szerint a támadásban a 750 kilométeres hatótávolságú Zolfaghar típusú, valamint a 800 kilométeres Kiam rakétákat vetették be.

Abu Kamal települést jelenleg a szíriai kormányerők ellenőrzik, azonban a várost az Iszlám Állam dzsihadista fegyveresei támadják. A szélsőséges szervezet elvesztette a korábban Irakban és Szíriában felügyelete alá vont területek majd egészét.

Ismeretlen fegyveresek szeptember 22-én huszonnégy embert megöltek, köztük az iráni elitosztag, a Forradalmi Gárda 12 tagját. A támadásban több mint hatvanan megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként jelentkezett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, illetve egy iráni arab szakadár mozgalom is, az Arab Harci Mozgalom Ahváz Felszabadításáért. Utóbbi egy szakadár ernyőszervezet, az Ahvázi Nemzeti Ellenállás tagja, amely önálló állam létrehozására törekszik az olajban gazdag, délnyugat-iráni Huzesztán tartományban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!