2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Putyin szerint a II. világháború óta valószínűleg a legveszélyesebb évtized előtt állunk

A Háború Ukrajnában című műsorunkban vendégeink voltak: Boros Imre közgazdász és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója.

  • Háború Ukrajnában: Putyin szerint a II. világháború óta valószínűleg a legveszélyesebb évtized előtt állunk

Légiriadó és robbanások voltak az éjjel Krivij Rihben és Zaporozsje régió Ukrajna által ellenőrzött részén. Dnyipropetrovszk régiót Geran-2 kamikaze drónokkal támadták. Négy és félmillióan maradtak áram nélkül az országban. Az ukrán hadsereg a Donbassban próbál áttörni a fronton, továbbra is gyalogos és páncélos csoportokat vetnek be az oroszok ellen Szvatovo és Kreminna közelében. Az ukrán erők Herszon visszafoglalására készülnek, az oroszok pedig állítólag feladhatják a régiót. A Föderáció zászlaját levették Herszon regionális központi épületéről. Moszkva hallgat, de az ukránok attól tartanak, hogy az orosz csapatok kivonása csapda lehet. Natalia Gumenyuk, az ukrán Déli Parancsnokság szóvivője óvatosságra intett mindenkit, mondván, hogy Oroszország szokatlan manővere Herszonban esetleg az ukrán erők becsalogatására szolgál.

-Közben újraindult a gabonaszállítás a Fekete-tengeri útvonalon, az oroszok részvételével. Szombaton egy dróntámadás miatt lépett ki Moszkva a gabonaegyezményből, miután az orosz flottát bombázták Szevasztopolnál. Kijevet vádolták a támadással és felfüggesztették a szállításban való részvételt, szerdán azonban visszavonták a döntést.

- A Föderáció ballisztikus rakétákat telepített Fehéroroszországba - jelentette a The Washington Post. A Kinzsal nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták szállítását a műholdas felvételeken is látni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a cseh televíziónak adott interjújában azt mondta, hogy nem kell félni egy esetleges atomháborútól és Oroszországtól.

Egy kilencedik szankciós csomag-tervezettel állt elő Lengyelország a balti tagállamokkal együtt. A nyolcadik szankciós csomag után az október végi EU-csúcs zárónyilatkozatában az összes tagállami vezető aláírta azt a mondatot, ami szerint. "Az Európai Unió tovább szigorította a korlátozó intézkedéseket Oroszország ellen, és készen áll arra, hogy folytassa”. A kilencedik retorziós paktum a Paksi bővítést lehetetlenítené el, mivel megtiltaná az orosz nukleáris technológia és fűtőanyagok alkalmazását - tudta meg a birtokába jutott anyag alapján a Szabad Európa. Ezen kívül szerepel benne az is, hogy embargót vetnének ki az orosz acéltermékekre és az orosz cseppfolyósított gáztermékekre is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!