2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: ez már tényleg a végjáték az ukrán frontszakaszokon? + videó

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Tóth Máté energiajogászt és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: ez már tényleg a végjáték az ukrán frontszakaszokon? + videó

A tartalomból: 

  • Bekérették moszkvai német nagykövetet az orosz külügyminisztériumba. A diplomatának a német tisztek krími híd elleni támadásokról szóló beszélgetése miatt kell felelnie.
  • A német kancellár azt mondta: azért nem küldenek Taurus rakétákat Ukrajnába mert nem tudják azok használatát ellenőrizni csak akkor ha német katonákat is odaküldenek.
  • Zelenszkij ukrán elnök újabb és újabb nyugati fegyvereket követel. Ennek szükségességét a katonai sikereikkel igyekezett alátámasztani.
  • A kupjanszki és az avgyijivkai frontszakaszról számolt be orosz előretörésről hétfőn a moszkvai védelmi tárca.
  • Az orosz hadijelentés szerint az ukrán fél az elmúlt nap folyamán több mint 1200 katonát veszített.
  • Vannak ukrán ellentámadási kísérletek a frontvonalon. Az ukrán hadsereg időt akar nyerni annak érdekében, hogy a visszavonulást követően egy újabb védelmi vonalat tudjon kiépíteni.
  • Rövid pihenő után ismét sorkatonai szolgálatra köteleznék a fronton évek óta harcoló ukrán katonákat.
  • A háború talán nincs a küszöbön az Európai Unióban, de fel kell készülni a kockázatokra, képesnek kell lenni megvédeni az európai érdekeket és értékeket a védelmi kapacitás megerősítése által - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.
  • Svédország után Dánia is lezárta vizsgálatot az Északi Áramlat balti-tengeri gázvezetékeken 2022 szeptemberében történt rejtélyes robbanások ügyében.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!