2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Gondosan felépített bűnszervezetként működött Eva Kaili csapata

Maffiamódszereket használva osztották szét a Katartól kapott pénzeket Eva Kailiék - derült ki a kiszivárgott bírósági jelentésekből. A brüsszeli korrupciós botrány miatt nem csak a belga hatóságok nyomoznak, még a korrupciós ügyeket jól ismerő Cseh Katalin is foglalkozni akar a témával új videósorozatában.

  • Gondosan felépített bűnszervezetként működött Eva Kaili csapata

Több mint másfél millió eurót foglalt le a belga rendőrség még decemberben Eva Kailinál, családtagjainál illetve munkatársainál. A nyilvánosság ekkor szerzett tudomást Brüsszel egyik legnagyobb korrupciós botrányáról. A titkosszolgálati jelentésekből világossá vált, hogy már évek óta több európai parlamenti képviselőt is figyeltek a kétes ügyletek miatt.

Az újságírók által megszerzett belga rendőrségi jegyzőkönyvekből kiderült, hogy a korrupciós ügyletek már a 2010-es évek közepén elkezdődtek. 2019-ig a tettestárs, Pier Antonio Panzeri, utána pedig Kailiék lakásán, bőröndökben tárolták a pénzt, ezeket az ingatlanokat mentelmi jog védte, azaz a hatóságok nyomós ok nélkül nem tarthattak házkutatást. Az eurókötegeket a bűnszervezetek, drogkartellek által ismert módokon, kisebb, néhány milliós tételekre bontva egy előre megbeszélt ütemterv szerint osztották szét az érintettek bankszámláira. Később az összegeket elsősorban ingatlanok vásárlásával próbálkoztak tisztára mosni.

Itt vagyunk az uniós negyed közepén. Ugye, ez itt a parlament.

- mutatkozik be Cseh Katalin baloldali EP_képviselő, aki Cseh-jelentés néven futó műsorában ígért részleteket az európai parlament botrányairól, munkájáról és működéséről.

Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ elemzője szerint a brüsszeli korrupciós botrányok kapcsán érdemes lenne a magyar politikus körüli ügyeket is megvizsgálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!