2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ferencz József a második unitárius aranykor 03:00

Külföld

Gál Kinga: Ez egy rendszerszintű politikai befolyás-vásárlás

Brüsszeli korrupció. Az Európai Unió történetének egyik legnagyobb botrányában egyelőre négy embert tartóztattak le és másfél millió euró készpénzt foglaltak le. A Célpont stábjának többek között megszólalt a LIBE Bizottság elnöke, a Belga Szövetségi Ügyészség kommunikációs igazgatója, valamint több európai parlamenti képviselő is.

  • Gál Kinga: Ez egy rendszerszintű politikai befolyás-vásárlás

A világsajtót uraló korrupciós botrány Brüsszel belvárosából egy luxusszállodából indult, amikor decemberben a belga titkosszolgálat letartóztatott egy görög férfit, bőröndjében 700 ezer euró készpénzzel. Később kiderült, hogy a férfi parlament szocialista alelnökének, Eva Kailinak az apja.

A görög szocialista politikusnő kezén néhány órával később kattant a bilincs. A botrány azóta is csak dagad.

A belga rendőrök és nyomozók csaknem 20 helyen tartottak házkutatást, és eddig másfél millió euró készpénzt foglaltak le. Az Európai Unió történetének egyik legnagyobb botrányában egyelőre négy embert tartóztattak le. Mind a négyük ellen pénzmosás, korrupció és bűnszervezetben való részvétel a vád.

Amiről itt szó van, az egy rendszerszintű politikai befolyás-vásárlás, amiben mélyen benne vannak az NGO-k, az NGO világ, a híres emberjogi NGO világ, amely kioktat.

- mondta a Célpont stábjának a Fidesz-KDNP EP képviselője.

Gál Kinga hozzátette: most derült ki igazán, hogy a felszín alatt milyen korrupt világ ez.

Minderről bővebben vasárnap este Célpont című műsorunkban!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!