2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Fülöp Attila: a fogyatékosság mindannyiunk ügye

MTI

2019. december 12., csütörtök 17:55

A fogyatékossággal élők helyzete mindannyiunk ügye, de csak akkor lehet sikeres, ha mindenki magáénak érzi - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Mikulás-ünnepségén csütörtökön Győrben.

Fülöp Attila a Győri Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában emlékeztetett: december 3-án volt a fogyatékossággal élők világnapja.

Azt mondta: Győr jó példát mutat, mert a fogyatékossággal élők mögött egy közösség van, az önkormányzat, a Pállfy Miklós középiskola, vállalkozók, motorosok (Arrabona Eagles M.C. Hungary) és segítők. Az államtitkár megköszönte nekik a törődést és a segítséget.

Fülöp Attila beszélt arról is, hogy a Zala megyei Pölöskefőn csütörtökön átadtak egy kilenc embert befogadó családias otthont a fogyatékkal élőknek, emlékeztetve arra,: a kormány célja, hogy ezekkel a családias otthonokkal elősegítsék a fogyatékossággal élők önállóságát.

 

MTI