2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

Franciaország már nem akarja asszimilálni a bevándorlókat

Hír TV

2019. március 22., péntek 21:24, frissítve: péntek 21:30

Szinte fetisiszta módon mindenkinek a saját kultúráját hagyjuk megélni, nem akarjuk már asszimilálni az embereket. Régen akinek nem sikerült franciává válnia azt hazaküldtük, ez megszűnt, most elszigetelt csoportokban élnek a bevándorlók, ahol a francia kultúra gyakorlatilag eltörlődik - ezt mondta a francia bevándorláspolitikáról Éric Zemmour az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Le Figaro újságírója elmondta: Franciaországban a fiatalabb bevándorlók 40%-a munkanélküli, a börtönökben pedig a fogvatartottak 70%-a muszlim vallású.

Éric Zemmour elmondta: a 19. században nagyon sokan érkeztek az országba Spanyolországból, Belgiumból, Olaszországból vagy Lengyelországból. Ekkoriban Franciaországban egy szigorú asszimilációs politikát folytattak, a bevándorlóknak úgy kellett élniük, mint a franciáknak.

A 70-es években megváltozott ez a rendszer, ugyanis délről, muszlim országokból érkeztek bevándorlók. Franciaország és Európa abbahagyta az asszimilációs politikát, ez okozta a nagy változásokat, amit a jelenkorban tapasztalunk.

Emellett senkit nem küldünk, haza, senkit nem toloncolunk ki. Régen, ha valakinek nem sikerült integrálódnia, munkát találnia, azt hazaküldték a származási országába, ma viszont ez nem így van - mondta ezzel kapcsolatban.

Az újságíró szerint a kelet-nyugat ellentét már évezredek óta létezik, ennek folytatása az iszlám és a keresztény vallás közötti konfliktus.

Teljes beszélgetés: