2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

ENSZ- és IMF-alkalmazottak is meghaltak a merényletben

ENSZ- és IMF-alkalmazottak is meghaltak a pénteki kabuli merényletben. Az öngyilkos támadást a tálibok hajtották végre az afgán főváros külföldiek körében népszerű étteremben. Összesen huszonegyen haltak meg az akcióban.

Egy külföldiek körében népszerű libanoni éttermet támadtak meg az afgán főváros szigorúan őrzött részén. A kabuli épületet hárman támadták meg. Egyikük az étterem bejáratánál robbantotta fel magát, majd két társa a hátsó bejáraton rontott be a helyiségbe és tüzet nyitott az épp vacsorázó vendégekre.

A két tálib fegyveressel végül a biztonsági őrök végeztek. A halálos áldozatok között van a Nemzetközi Valutaalap helyi képviselője és az ENSZ diplomatája is. A támadást mindkét világszervezet elítélte. „Négy ENSZ-alkalmazottunkat veszítettük el ebben a támadásban. Határozottan elítéljük a történteket. Elfogadhatatlanok az ilyen civilek és polgári célpontok ellen irányuló támadások. Azonnal szüntessék be a nemzetközi jogot is sértő tetteket” – mondta Ari Gaitanis ENSZ-szóvivő.


Az iszlamista lázadók a külföldi nagykövetségek közelében, elvileg szigorúan őrzött területen hajthatták végre a merényletet. Ez a tény is jelzi, hogy a biztonság kérdése továbbra sem megoldott Afganisztánban. A tervek szerint a NATO-erők az év végéig elhagyják az ázsiai országot és átadják az ellenőrzést a helyi erőknek. A washingtoni vezetés azonban arra akarja rávenni a kabuli kormányt, engedélyezze, hogy a határidő után is maradhassanak amerikai csapatok Afganisztánban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!