2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Egy nap alatt egy hónapnyi eső zúdult le

Áradások pusztítanak Ausztrália egyes területein, a monszun hatalmas mennyiségű csapadékot hozott az ország észak-keleti részére. A rövid idő alatt lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék autókat és állatokat sodort el. Közben Az Egyesült Államokban tovább tart a dermesztő tél.

  • Egy nap alatt egy hónapnyi eső zúdult le

Csónakokkal mentették az embereket Ausztrália Queensland államában. A tengerparti Townsville-ből 100 embert kellett kimenekíteni. Szombatra, egyetlen nap alatt egy hónapnyi, csaknem 200 milliméter eső esett. Erre eddig nem volt példa. „Amikor azt a szót használjuk az eseményekre, hogy sosem látott, akkor okkal tesszük. Annyi eső esett, amennyit a Townsville feletti vízgyűjtő területen még sosem tapasztaltunk” – mondta az állam miniszterelnöke.

A hatóságok azt kérték a lakosoktól, hogy kerüljék a mélyen fekvő területeket, és ha tehetik, kerüljék az utcákat. További heves esőzést prognosztizálnak a térségben, így elképzelhető, hogy akár húszezer embernek is el kell majd hagynia otthonát. Bevetették a hadsereget is, de a környékről is sokan érkeztek, hogy segítenek a bajba jutottaknak.

Queensland északi része trópusi éghajlatú, és gyakoriak az esőzések decembertől áprilisig. Ausztrália déli részén ugyanekkor nagy hőség és szárazság van. A tűzoltók pedig még mindig küzdenek a lángokkal Tasmánia déli részén, ahol erdő és bozóttüzek pusztítanak.

Közben festménybe illő természeti formákat alkotott a dermesztő hideg az Egyesült Államok északi részén. A Michigan-tó 95 százaléka befagyott péntekre, a parton mindent jég borít, a turisták pedig egyre többen látogatnak ki a partra a zord körülmények ellenére.

Szombatra azonban már olvadni kezd, az első jégtörő hajó meg is jelent Chicagóban. A héten 23 ember vesztette életét a sarkvidéki hideg miatt, amely az Egyesült Államok északi területeire csapott le. Több ezer repülőgép vesztegelt a kifutókon és vasútvonalakat kellett lezárni.

A meteorológusok hatalmas hőingadozásra figyelmeztették a lakosokat. Mínusz 30 fokból egy nap leforgása alatt lehet akár plusz 8 is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!