2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Betiltotta a könnyű drogok eladását kiskorúak számára az olasz kormány

A jobboldal szerint nincs olyan drog, ami bárkire is jó hatással lenne. Az utóbbi években több fiatalkorú halt meg az országban tiltott szerek használata miatt.

  • Betiltotta a könnyű drogok eladását kiskorúak számára az olasz kormány

Bár cannabis boltok vannak Olaszországban, de mostantól csak személyi igazolvánnyal lehet vásárolni bennük. Az olasz kormány a kiskorúak védelme miatt döntött így.

„Mi nem csak a cannabis, ha nem általában a drogok ellen vagyunk. Nem értünk egyet a baloldallal, akik liberalizálnák a piacot, mert tudományos orvosi eredmények is azt bizonyítják, hogy a kábítószer káros” - Mondta a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Hasonló véleményen van az olasz Nemzeti Liga vezetője is, aki gyakran felkeresi a drogos fiatalok közösségeit is, hogy segítsen nekik abban, hogy meg tudjanak szabadulni a függőségüktől, amit a könnyű drogok használata indított el. Az olasz labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya arra biztat mindenkit, hogy drogozás helyett inkább sportoljanak: "Én azt tudom mondani, hogy a sport jót tesz mindenkivel. A drogok viszont ártanak és ne mondja senki, hogy a könnyű drogok nem, mert ez abszurd."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!