2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Pajtakult

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Külföld

Az orosz és az ukrán elnök is győzelmet ígért 2023-ra

Hazudott a békéről a Nyugat és cinikusan Ukrajnát használja Oroszország megtörésére. Ezt hangsúlyozta újévi üzenetében Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az ukrán államfő is beszédet intézett népéhez újév alkalmából. Volodimir Zelenszkij azzal biztatta honfitársait, hogy 2023 a győzelem éve lesz.

  • Az orosz és az ukrán elnök is győzelmet ígért 2023-ra

Vlagyimir Putyin újévi beszédét elsőként Oroszország távol-keleti régiójában sugározták. Az orosz elnök – aki mögött katonák álltak a beszéd alatt – az ukrajnai háborút hazája védelmével indokolta.

Beszédében az orosz elnök utalt arra, hogy előbb Angela Merkel volt német kancellár, majd Francois Hollande volt francia elnök is elismerte, hogy a 2014-ben kötött minszki egyezményt nem a békés rendezés érdekében kötötték meg. Berlin és Párizs időt akarat nyerni Kijev számára, hogy az ukrán hadsereget felfegyverezzék.

Moszkvában nem volt ünnepi hangulat szilveszterkor. Elmaradt a hagyományos Vörös téri tűzijáték. Akik a szabadban ünnepeltek, a kirakatokat nézegették és a feldíszített fenyőfák előtt fotózkodtak.

Kijevben sem volt ok az ünneplésre, ahol légiriadó jelezte az újév beköszöntét.

Az ukrán elnök hazája győzelmét kívánta 2023-ra.

Beszédét követően hatalmas detonáció rázta meg Kijevet.

Az emberek ennek ellenére az ablakokból és erkélyekről kiabálták: Dicsőség Ukrajnának, Boldog Újévet!

A háború dacára is, többszáz hadifogolynak már biztos, hogy boldog lesz az új év. Az oroszok és ukránok fogolycserében állapodtak meg, amit az óév utolsó napján teljesített is a két fél. Előbb Ukrajna adott át 200 orosz hadifoglyot, akiket buszokkal szállítottak a front egy konkrétan nem azonosított pontjára. Cserébe az oroszok 132 ukrán katonát és 8 katonanőt engedtek el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Az első csütörtöki napon a tagállamok képviselői 1 millió darab tüzérségi lőszer küldéséről állapodtak meg Ukrajna számára egy éven belül. Hazánk ugyanakkor továbbra sem egyezett bele, hogy lövedékeket adjon Kijevnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!