2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Külföld

A turizmusnak gyors és hatékony támogatásra van szüksége

Az idegenforgalom egyike a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért azt célzott intézkedésekkel kell támogatni - állapították meg az uniós tagállamok turizmusért felelős miniszterei hétfőn.

  • A turizmusnak gyors és hatékony támogatásra van szüksége

A Tanács soros horvát elnökségének nevében Gari Cappelli turizmusért felelős miniszter kijelentette: közös terv szükséges arra, hogy miként lehet a turizmust egészségügyi szempontokból biztonságosan újraindítani. Véleménye szerint jó megoldás lenne az ágazat megmentése érdekében, ha az európai tagállamok közötti forgalomban "turista folyósok" nyílnának.

"Az idegenforgalom az EU össztermelésének 10 százalékát teszi ki, és az állampolgárok 12 százalékának biztosít megélhetést. A múlt héten, uniós szinten elfogadott helyreállítási alap egyik kedvezményezettje a turizmus lesz"

- hangsúlyozta Cappelli.

Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa úgy fogalmazott: "új Marshall tervre van szükségünk, ami egy ambiciózus uniós költségvetésen alapszik". Ebből tudnák szerinte úgy támogatni az ágazatot, hogy az minél gyorsabban és hatékonyabban épüljön fel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!