2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Külföld

A járványok jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági fenyegetést

Átformálta az amerikaiak gondolkodását a koronavírus-járvány. Egy friss közvélemény-kutatás szerint már többen tartják nagyobb fenyegetésnek a fertőző betegségeket, mint a terrorizmust vagy az atomfegyverek terjedését. Közben Donald Trump bejelentette, hogy sikeresek a járvány terjedésének lassítását célzó intézkedések. Az elnök azt is közölte, hogy napokon belül dönteni fog a gazdaság újraindításának idejéről és körülményeiről.

  • A járványok jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági fenyegetést

Megváltoztatta az amerikaiak gondolkodását az új típusú koronavírus-járvány. A Pew Research közvéleménykutató intézet ezer fő megkérdezésével készült felméréséből kiderült, hogy a járványokat 79 százalék sorolta a nemzetbiztonsági kockázatok közé, míg a terrorizmust és az atomfegyverek elterjedését 73 százalék. Ugyancsak a Pew ismertette azt a felmérést, mely szerint az amerikaiak 43 százaléka szerint természetes úton jött létre a vírus, 29 százaléka viszont úgy véli, hogy a kórokozó laboratóriumban készült vagyis emberkéz műve.

Az Egyesült Államokban megközelítőleg 600 ezer a diagnosztizált fertőzött van, az áldozatok száma pedig meghaladta a 23 600-at. A járvány első számú gócpontja New York térsége, ahol az amerikai esetek harmadát tartják számon. Az Economist ezzel kapcsolatban arról írt, hogy - nemcsak a kínai betegszámok - de az amerikaiak sem hitelesek. A statisztikába ugyanis nem kerültek bele azok, akik otthonukban koronavírus-tesztelés nélkül, jellemzően szívroham következtében haltak meg. A segélyvonalakra ugyanis a járvány kitörése óta négyszer annyi hívás érkezik szívroham miatt, mint korábban.

Nem lesz megvilágosodás. Nem lesz olyan reggelünk, amikor a szalagcímekben az szerepel, hogy: "hallelujah, vége van". Ez nem fog megtörténni. Lesznek olyan területek azonban, ahol elmondhatjuk majd, hogy elértünk valamit

 - közölte Cuomo kormányzó.

Hamarosan elkészül az ország gazdasági újraindításának terve

Közben Donald Trump sikeresnek mondta a járvány feltartóztatását szolgáló intézkedéseket. A járványgörbe laposodik, csökken a diagnosztizált új fertőzések száma, és minden rászorulót sikerült lélegeztetőgépre kapcsolni.

Arról is beszélt az elnök, hogy hamarosan elkészül az ország gazdasági újraindításának terve.

Hadd mondjam el önnek a következőt! A helyzet nagyon egyszerű, ennek megfelelően egyszerűen fogok fogalmazni. Az Egyesült Államok elnöke nagyon erős felhatalmazással rendelkezik. Az amerikai elnök a főnök, ő mondja meg mi lesz

közölte Trump nem sok kétséget hagyva afelől, hogy ki mondja ki a végső szót a gazdaság újraindításának időzítéséről. 

Az elnök napokon belül arról is dönt, hogy továbbra is folyósítsák-e az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének nyújtott amerikai hozzájárulást. Szerinte ugyanis a szervezet főigazgatója, az etióp Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz Kína érdekében elfogultan cselekszik. A főtitkár még februárban is ellenezte a Kínával szemben bevezetett urazási és kereskedelmi korlátozásokat, és sokáig halogatta a világjárvány jelentette vészhelyzet kihirdetését is.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!