2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

A brüsszeliek is elítélik az uniós szocialisták korrupcióját

A brüsszeli korrupciós botrány továbbra is beárnyékolja az Európai Unió munkáját, a szocialisták többsége pedig próbál úgy tenni, mintha a brüsszeli baloldal nem története legnagyobb botrányát élné meg az elmúlt hónapokban. A szocialista korrupció azonban még a brüsszeliek figyelmét sem kerülhette el.

  • A brüsszeliek is elítélik az uniós szocialisták korrupcióját

Az Eva Kaili nevével fémjelzett brüsszeli korrupciós botrány kapcsán a belga főváros lakóinak is először a görög politikus jut eszébe.

A megvesztegethetőség egy különösen fájó pont, a brüsszeli képviselők ugyanis jelentős havi honoráriumot kapnak az Unióban végzett munkájukért.

A botrány ugyanakkor annak az eredménye, hogy a brüsszeli szabályzat túlságosan leegyszerűsített, a vagyonnyilatkozatokban így sokáig vagyonokról lehetett hazudni, méghozzá igen könnyen.

A brüsszeli baloldal most minden erejével azon van, hogy a szőnyeg alá söpörje a szocialisták korrupciós botrányait, a konzervatívok azonban ezt várhatóan nem fogják annyiban hagyni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Minden korábban mértnél nagyobb arányban, már 17 százalékkal vezet a Marine Le Pen nevével fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés Emmauel Macron elnök liberális pártja előtt Franciaországban. A Híradóban Lille-ből kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint.
Prágában üléseznek pénteken a NATO külügyminiszterei + videó

Prágában üléseznek pénteken a NATO külügyminiszterei + videó

Prágában találkoznak pénteken a NATO külügyminiszterei azért, hogy előkészítsék a júliusi washingtoni csúcsot. Feltehetően a 100 milliárd eurós ukrajnai alap kérdése, illetve Ukrajna csatlakozása is téma lesz. A Híradóban, a NATO brüsszeli központjából kapcsoltuk Bugnyár Zoltánt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!