2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Gazdaság

Varga: A tavasz folyamán a forintosítás elindul

Jövő tavasszal váltják át forintra a devizaalapú hiteleket - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság 52. Vándorgyűlésén.

Varga Mihály azt mondta, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások elszámolását szabályozó jogszabályt már előkészítették, amely 3 milliárd euró költséget jelent majd a bankoknak – a kormány becslése szerint.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy nem szűnik meg minden devizahitel, mert csak a jelzálogalapú, lakáscélú hitelek kivezetése szükséges.

„A tavasz folyamán a forintosítás elindul, reményeim szerint a parlament az ezt a célt szolgáló kereteket meg tudja fogalmazni, és el tudja fogadni. Azt várjuk ettől a döntéstől, hogy a kockázatok jelentősen csökkenjenek a magyar bankrendszerben is” – fejtette ki Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!