2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Gazdaság

Varga: Ez csak az ellenzék kitalációja

Nem lesznek megszorítások, az erről szóló hírek, csak az ellenzék kitalációja – ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondta törökszentmiklósi lakossági fórumán. Bokros Lajos szerint nincs is szükség megszorító intézkedésekre.

Varga Mihály kifejtette, a kormány 2010-es választások után gyökeresen szakított a megszorító gazdaságpolitikával. Emlékeztetett rá, hogy elődjeik a gazdasági válság idején a kisemberek életét nehezítették: elvették havi nyugdíjukat, egyhavi bérüket a körszférában dolgozóknak, de a családi pótlék összegét is jelentősen csökkentették.

– Nem létezik, azt kell tudnunk, ez egy kitalált szám. Az ellenzék úgy látszik, hogy a saját maga belső problémáiról akarja ezzel elvonni a figyelmet. A magyar kormány továbbra is a növekedésre koncentrál, a növekedés fogja megteremteni annak a lehetőségét, hogy több munkahely legyen, több beruházás legyen, több embernek legyen munkalehetősége és jövedelme. Erről szól az elmúlt négy év, erről fog szólni a következő négy év is. Az ellenzék pedig úgy tűnik, hogy csak ebben a kategóriában tud gondolkodni – mondta Varga Mihály.

Bokros: Nincs szükség megszorításokra

Bokros Lajos szerint sincs szükség megszorításokra. A Horn-kormány pénzügyminisztere az ATV-ben azt mondta: ez csak akkor fordulhatna elő, ha államcsőd előtt állna az ország, mint a róla elnevezett, majdnem húsz évvel ezelőtti intézkedéscsomag idején. Jelenleg azonban nem indokolja ezt a gazdaság állapota.

– Tényleg nincs szükség ilyen méretű megszorításra. Ugyanis hogyha szükség lenne, akkor azt ismerné el a kormány, hogy államcsőd előtt áll az ország. 1995-ben, tehát csaknem húsz évvel ezelőtt azért kellett olyan méretű megszorítást csinálni – ami egyébként több volt, mint megszorítás: pénzügyi stabilizáció kellett, kínálatoldali növekedésösztönző intézkedésekkel –, mert tényleg államcsőd előtt állt az ország. Ami azt jelentette, hogy már egy hónap múlva nem tudtuk volna kifizetni a közalkalmazottak és a köztisztviselők bérét, és ehhez nagyon gyorsan kellett pénzt teremteni, illetve más kiadásokat lefaragni. Most ilyen helyzet nincsen – mondta Bokros Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy + videó

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy + videó

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!