2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Varga: Ez csak az ellenzék kitalációja

Nem lesznek megszorítások, az erről szóló hírek, csak az ellenzék kitalációja – ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondta törökszentmiklósi lakossági fórumán. Bokros Lajos szerint nincs is szükség megszorító intézkedésekre.

Varga Mihály kifejtette, a kormány 2010-es választások után gyökeresen szakított a megszorító gazdaságpolitikával. Emlékeztetett rá, hogy elődjeik a gazdasági válság idején a kisemberek életét nehezítették: elvették havi nyugdíjukat, egyhavi bérüket a körszférában dolgozóknak, de a családi pótlék összegét is jelentősen csökkentették.

– Nem létezik, azt kell tudnunk, ez egy kitalált szám. Az ellenzék úgy látszik, hogy a saját maga belső problémáiról akarja ezzel elvonni a figyelmet. A magyar kormány továbbra is a növekedésre koncentrál, a növekedés fogja megteremteni annak a lehetőségét, hogy több munkahely legyen, több beruházás legyen, több embernek legyen munkalehetősége és jövedelme. Erről szól az elmúlt négy év, erről fog szólni a következő négy év is. Az ellenzék pedig úgy tűnik, hogy csak ebben a kategóriában tud gondolkodni – mondta Varga Mihály.

Bokros: Nincs szükség megszorításokra

Bokros Lajos szerint sincs szükség megszorításokra. A Horn-kormány pénzügyminisztere az ATV-ben azt mondta: ez csak akkor fordulhatna elő, ha államcsőd előtt állna az ország, mint a róla elnevezett, majdnem húsz évvel ezelőtti intézkedéscsomag idején. Jelenleg azonban nem indokolja ezt a gazdaság állapota.

– Tényleg nincs szükség ilyen méretű megszorításra. Ugyanis hogyha szükség lenne, akkor azt ismerné el a kormány, hogy államcsőd előtt áll az ország. 1995-ben, tehát csaknem húsz évvel ezelőtt azért kellett olyan méretű megszorítást csinálni – ami egyébként több volt, mint megszorítás: pénzügyi stabilizáció kellett, kínálatoldali növekedésösztönző intézkedésekkel –, mert tényleg államcsőd előtt állt az ország. Ami azt jelentette, hogy már egy hónap múlva nem tudtuk volna kifizetni a közalkalmazottak és a köztisztviselők bérét, és ehhez nagyon gyorsan kellett pénzt teremteni, illetve más kiadásokat lefaragni. Most ilyen helyzet nincsen – mondta Bokros Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!