2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Gazdaság

Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány

További negyedmilliárd forinttal segít civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány. A második negyedévben benyújtott mintegy 520 pályázó összesen 3 milliárd 117 millió forint támogatást igényelt a Mészáros Csoport alapítványától. A Kuratórium döntésének értelmében végül 47 pályázat részesült pozitív elbírálásban csaknem 252 millió forint értékben.

  • Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány

A Pro Filii Alapítványt a Mészáros Csoport azzal a szándékkal hívta életre 2021. év végén, hogy az elmúlt években tanúsított társadalmi felelősségvállalását a támogatást igénylők számára is tervezhetőbbé, a segítségnyújtást pedig hatékonyabbá tegye. Az idei második negyedévben beérkező 520 pályázatból a cégcsoport vezetőiből álló Bírálóbizottság javaslatára a Kuratórium 10 magánszemély 50,8 millió forintos, valamint 37 civil és nonprofit szervezet 201,2 millió forintos támogatásáról döntött. 

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. Ezért az alapítvány a maximálisan támogatható 10 millió forinttal segíti a többi között a Miskolci Autista Alapítványt, a fogyatékkal élő gyermeket nevelésében segítő Otthon XVI. Alapítványt és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, de támogatásban részesül egy a gyermekbántalmazás korai felismerésében segítő program is.

A Pro Filii Alapítvány hozzájárul egy 4 éves kislány kétoldali csípő rekonstrukciós műtétéhez is, és 10 millió forinttal támogatja az ország egyetlen felnőtt mobil intenzív ellátó egységét működtető Inter-Európa Mentőszolgálat Közhasznú Nonprofit Kft.-t, amely a támogatás segítségével lecserélheti a naponta 3-5 kritikus állapotú beteg és sérült ember sürgősségi szakellátását végző rohamkocsiját. A pályázók többségében szociális és egészségügyi célú programok megvalósítására kértek támogatást, az alapítvány kulturális és sport támájú pályázatokat is elfogadott: az Innovációs Sport Alapítvány támogatása hátrányos helyzetű gyermekek számára tesz lehetővé judo edzéseken való részvételt, a Rearticon Iparművészeti Egyesület pedig a kuratórium kedvező döntésének köszönhetően rendezheti meg idén is a szokásos adventi Iparművészeti Bazárt. 

A legtöbb pályázat a Kelet-Magyarországi régióból érkezett, az alapítvány által támogatott programok azonban az ország valamennyi térségére kiterjednek. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a második negyedéves pályázati elbírálások kapcsán leszögezte: 

„Csaknem megháromszorozódott a Pro Filii Alapítványtól igényelt pályázati összeg, ami azt jelzi, hogy a civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek körében is ismertté és népszerűvé vált az alapítvány tevékenysége. A Mészáros Csoport karitatív tevékenységével eddig is kitűnt a hazai üzleti szférából, a nagyszámú színvonalas pályázati kérelem arra sarkall bennünket, hogy tovább folytassuk tevékenységünket” 

– húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben az Alapítvány Bírálóbizottságának elnöke is.

Fotó: llusztráció - Profilii.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

Annak ellenére, hogy most van a napraforgó és a kukorica optimális vetési ideje, mégis szinte üres a muzslyai határ. A gazdák a jövő hétre bejelentett esőre várnak, nehogy a nagy szárazság miatt kárba vesszen az elszórt vetőmag.
Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!