2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Gazdaság

Devizahitelek: újabb két pénzintézet bukott el a bíróságon

Újabb két pénzintézet keresetét utasította el első fokon a Fővárosi Törvényszék a devizahiteles-perek sorában. A bíróság megállapította, hogy a PSA Finance Hungária Zrt. és a Retail Prod Zrt. szerződései sem voltak átláthatóak, így ezek tisztességtelenek és érvénytelenek.

A PSA Finance Hungária Zrt. és a cégből kivált, elsősorban autóhitelekkel foglalkozó Retail Prod Zrt. ügyében egymást követően hozott határozatokat a bíróság.

A bíróság mindkét társaság esetében kimondta: általános szerződési feltételeik nem felelnek meg a nyár elején elfogadott devizahiteles-törvénynek, nem voltak átláthatóak, így azok tisztességtelenek és érvénytelenek.


Az Unicredit Bank devizahiteles-perében viszont még nem hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék. A bank képviselője is azzal érvelt, a korabeli jogszabályokat maradéktalanul betartotta a pénzintézet a hitelek folyósításakor.

Eddig 12 devizahiteles-perben hozott már elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék, kilenc felperesi keresetet utasítottak el, a Magyar Cetelem Bank és az UCB Ingatlanhitel Zrt. keresetének részben helyt adtak, az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet peres eljárását pedig felfüggesztették, mert a bíró a pénzintézet javaslatára az Alkotmánybírósághoz fordult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart attól, hogy nyugati, háborúpárti erők megpróbálnak beavatkozni a június 9-ei választásokba is?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy + videó

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy + videó

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!