2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Közelünkben a Kelet 03:00

Gazdaság

Újabb amerikai óriást vádolnak adócsalással

Argentína betiltotta az adócsalással gyanúsított Procter & Gamble tevékenységét az országban. A hatóságok szerint az amerikai központú multinacionális vállalat nagyobb importárat tüntetett fel a valósnál, hogy illegálisan pénzt vihessen ki az országból, és elkerülje az adózást.

Újabb amerikai nagyvállalat tevékenységét tiltották meg Argentínában. A Procter & Gamble működési engedélyét azért vonták be, mert a gyanú szerint 138 millió dolláros adócsalást követett el. A hatóságok azt állítják: a cég nagyobb importárat tüntetett fel a valósnál, hogy illegálisan pénzt vihessen ki az országból, és elkerülje az adózást. Az argentin adóhatóság elnöke követeli, hogy az amerikaiak fizessék vissza az említett összeget.

– Az lenne a legjobb, ha a napokban befizetnék, amivel tartoznak. Utána bírósági úton tisztázhatnák az ügyet. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az államot ne csapják be – közölte Ricardo Echegary, az argentin adóhatóság elnöke.

Az amerikai cég közleményben reagált a feltételezésre, azt állítva, hogy Argentínában és a világ minden országában rendszeresen befizetik az adókat. A Procter & Gamble a világ százhatvan országában van jelen, 2008-ban a világ nyolcadik legnagyobb vállalata volt. Argentínában 1991 óta működik, az országban három gyárat és két elosztóközpontot üzemeltet.

A Procter & Gamble nem az egyetlen amerikai cég Argentínában, amelyet adócsalással hoztak összefüggésbe. Három évvel ezelőtt az argentin adóhatóság szerint három gabonaipari nagyvállalat 850 millió dolláros adócsalást követett el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!