2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Gazdaság

Több mint ezer magyar dolgozik a British Telecomnál

Elérte az ezret a British Telecom magyarországi alkalmazottainak száma. A világ 170 országában jelen lévő cég Magyarországon működő Európai Szolgáltató Központjában a következő 12 hónapban további 150-200, magasan képzett fiatal munkaerő kezdi meg a munkát. A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány gazdaságpolitikai és munkahely-teremtési céljaihoz jól illeszkedik, hogy a világcég egyre több magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújt Magyarországról.

Magyarról váltott angolra és vissza Jonathan Knott. Ezzel személtette a brit nagykövet, hogy a több idegen nyelvet tudó, magasan képzett munkaerő miatt hozta Magyarországra Európai Szolgáltató Központját a British Telecom. A cég a világ egyik vezető globális hálózati szolgáltatója, amely több mint 170 országban és számos ipari ágazatban a legnagyobb cégek és kormányzati szervezetek ezreit szolgálja ki. A hazai központban már ezren dolgoznak, és további bővítést terveznek.

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett rá, hogy a nemzetközi nagyvállalatok közel 80 szolgáltató központot működtetnek hazánkban és mintegy 30 ezer munkavállalót alkalmaznak.

– A következő évek növekedési kilátásainak az egyik fontos eleme, támasztéka lehet azoknak a self-service centereknek a működése, amelyek Magyarországon jelentős számú munkavállalót alkalmaznak. A BT ma bejelentett létszámbővítése tehát olyan szolgáltatószektorban jött létre, amely a magyar gazdaság egyik kiemelt ágazata – jelentette ki Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány gazdaságpolitikai és munkahely-teremtési céljaihoz jól illeszkedik a vállalatnak az a törekvése, hogy egyre több magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújt Magyarországról és bővíti a magasan képzett foglalkoztatottak számát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb pályázatot írnak ki napelemeseknek

Újabb pályázatot írnak ki napelemeseknek

A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból - jelentette be az energiaügyi miniszter a Mandinernek adott interjúban.
Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!