2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gazdaság

Tanyasi termék, közvetlen a termelőktől - itt

Átadták a felújított belvárosi piacot Budapesten.

Ez az első fővárosi piac, ahol tanyasi termékeket lehet vásárolni közvetlenül a termelőktől. A 200 négyzetméteres árusítóhelyen a hentesáruktól kezdve, a mézen, a tejtermékeken át a kézműves sörökig szinte minden kapható. A piac felújítása egy évig tartott, 200 millió forintba került, amelynek 90 százalékát a Vidékfejlesztési Minisztérium, 10 százalékát pedig az V. kerületi önkormányzat finanszírozta. Az átadón Fazekas Sándor tárcavezető azt mondta, szeretnék visszahozni a minőségi, magyar élelmiszereket. „Nekem meggyőződésem, hogy a tanyasi termékeket – elsősorban – nem a tanyán kell eladni. A falvakban, a vidéken előállított élelmiszert is el kell ide hozni a fővárosba, hogy mindenki, aki itt él részesüljön a finom ízekből, a finom falatokból. 166 tanyasi gazdaság árusít jelenleg Budapest különböző piacain és meg fognak jelenni itt is több mint 300-féle termékükkel” – mondta vidékfejlesztési miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!