2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Szentkirályi Alexandra: A kormány háborús időkben is megvédi a családtámogatásokat

A kormány háborús időkben sem adja fel a családtámogatási rendszert, továbbra is azon dolgozik, hogy támogassa a családokat - mondta a kormányszóvivő a kormány közösségi oldalára szerdán feltöltött videójában.

  •  Szentkirályi Alexandra: A kormány háborús időkben is megvédi a családtámogatásokat

Szentkirályi Alexandra azt mondta, a kormány az elmúlt években és most is azon dolgozik, hogy Európa legjobb családtámogatási rendszerével támogassa a magyar családokat.

Hozzátette: az elmúlt időszakban megváltozott az "otthonteremtési környezet", ezért a kormány is megvizsgálta az Európában is egyedülálló otthonteremtési rendszerét és változtatásokról döntött.

A kormányszóvivő kiemelte: a kormány a háborús időkben sem adja fel azt a családtámogatási rendszert, amit évek óta sikerrel épít a családok érdekében. Kitért arra, a kabinet megvizsgálta az immár 12 éves családtámogatási rendszer egyes elemeit, hogy azok mennyire működnek a jelenlegi helyzetben. Azt látták, hogy "a falusi csok és a babaváró támogatás jól működik, ezért ezeket megtartják, sőt ezeknek az összegét a kormány megemelte" - fogalmazott.

Az ötezer főnél nagyobb települések, tehát a városi csok esetében viszont azt látták, hogy a mostani magas banki kamatokkal terhelt helyzetben annyira ez nem működik jól, a kormány ezért ehelyett új támogatást dolgoz ki - ismertette.

Szentkirályi Alexandra kitért arra, hogy a babaváró támogatás nagyon sikeres családtámogatási eszköz a gyermekvállalás ösztönzésére, ha pedig még hamarabb tud megtörténni a gyermek vállalása, akkor ez még hatékonyabb eszköz tud lenni. Ezért döntött úgy a kormány - mondta -, hogy azon házaspárok esetében, ahol az anya 30 év alatti, változatlan feltételekkel biztosítják ezt a támogatást, sőt még a támogatási összeg is növekszik 10 millióról 11 millió forintra. De 2024 év végéig ezt a lehetőséget még "nyitva hagyják" a 30 és 40 év közötti nőknek a várandósságuk igazolása mellett - tette hozzá.

A falusi csok esetében a keretösszegek jövőre emelkednek, bizonyos esetekben akár 50 százalékkal is - mondta. Kiemelte, jövőre a családok támogatására a háború ellenére is 3300 milliárd forint jut, ami közel három és félszerese a 2010-ben erre fordított összegnek. "Háborús időben is megvédjük a családtámogatásokat és emeljük a babaváró támogatás és a falusi csok összegét is" - emelte ki a kormányszóvivő.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!