2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Szentkirályi Alexandra: A kormány háborús időkben is megvédi a családtámogatásokat

A kormány háborús időkben sem adja fel a családtámogatási rendszert, továbbra is azon dolgozik, hogy támogassa a családokat - mondta a kormányszóvivő a kormány közösségi oldalára szerdán feltöltött videójában.

  •  Szentkirályi Alexandra: A kormány háborús időkben is megvédi a családtámogatásokat

Szentkirályi Alexandra azt mondta, a kormány az elmúlt években és most is azon dolgozik, hogy Európa legjobb családtámogatási rendszerével támogassa a magyar családokat.

Hozzátette: az elmúlt időszakban megváltozott az "otthonteremtési környezet", ezért a kormány is megvizsgálta az Európában is egyedülálló otthonteremtési rendszerét és változtatásokról döntött.

A kormányszóvivő kiemelte: a kormány a háborús időkben sem adja fel azt a családtámogatási rendszert, amit évek óta sikerrel épít a családok érdekében. Kitért arra, a kabinet megvizsgálta az immár 12 éves családtámogatási rendszer egyes elemeit, hogy azok mennyire működnek a jelenlegi helyzetben. Azt látták, hogy "a falusi csok és a babaváró támogatás jól működik, ezért ezeket megtartják, sőt ezeknek az összegét a kormány megemelte" - fogalmazott.

Az ötezer főnél nagyobb települések, tehát a városi csok esetében viszont azt látták, hogy a mostani magas banki kamatokkal terhelt helyzetben annyira ez nem működik jól, a kormány ezért ehelyett új támogatást dolgoz ki - ismertette.

Szentkirályi Alexandra kitért arra, hogy a babaváró támogatás nagyon sikeres családtámogatási eszköz a gyermekvállalás ösztönzésére, ha pedig még hamarabb tud megtörténni a gyermek vállalása, akkor ez még hatékonyabb eszköz tud lenni. Ezért döntött úgy a kormány - mondta -, hogy azon házaspárok esetében, ahol az anya 30 év alatti, változatlan feltételekkel biztosítják ezt a támogatást, sőt még a támogatási összeg is növekszik 10 millióról 11 millió forintra. De 2024 év végéig ezt a lehetőséget még "nyitva hagyják" a 30 és 40 év közötti nőknek a várandósságuk igazolása mellett - tette hozzá.

A falusi csok esetében a keretösszegek jövőre emelkednek, bizonyos esetekben akár 50 százalékkal is - mondta. Kiemelte, jövőre a családok támogatására a háború ellenére is 3300 milliárd forint jut, ami közel három és félszerese a 2010-ben erre fordított összegnek. "Háborús időben is megvédjük a családtámogatásokat és emeljük a babaváró támogatás és a falusi csok összegét is" - emelte ki a kormányszóvivő.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!