2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Semjén: a somogyiak büszkék lehetnek az elért eredményekre

A somogyiak büszkék lehetnek az elért eredményekre - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Lengyeltótiban.

  • Semjén: a somogyiak büszkék lehetnek az elért eredményekre

A politikus a Somogy megyei közgyűlés - a megyecímer adományozásának 524. évfordulója tiszteletére rendezett - ünnepi ülésén hangsúlyozta: Somogyba az elmúlt időszakban 200 milliárd forint támogatás érkezett a kormánytól.

A támogatásokból elkészült fejlesztések nem csak a helyiek életminőségét javították, hanem az idelátogatókat is szolgálják - tette hozzá Semjén Zsolt.

Kiemelte: hamarosan befejeződik a Kaposvárt a Balatonnal összekötő, négysávos M67-es út építése, elkészült az M76-os út újabb szakasza és megújultak az alsóbbrendű utak. A Zselicben 50 kilométernyi kerékpárút-hálózatot alakítottak ki és 72 milliárd forintból újjáépítették a balatoni, déli vasútvonal teljes szakaszát.

Kitért arra is, hogy 27 milliárd forintból elkészült a Balaton vízelvezető rendszerének korszerűsítése, valamint az Ős-Dráva programban a vízvisszatartás és a tájhasználatváltás fejlesztése.

Az ipar- és gazdaságfejlesztési programokra, a munkaerő-mobilitás ösztönzésére, a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatására, a termelés kapacitásbővítésére több mint 3 milliárd forintot fordítottak, és megújult a kaposvári székesegyház, több templom, a kaposvári Csiky Gergely Színház, önkormányzati épületek - jegyezte meg.

Semjén Zsolt azt mondta, "csak akkor tudunk otthon lenni az országban, ha előtte otthon vagyunk egy tájegységben". Úgy fogalmazott: a patriotizmust sok lokálpatriotizmus alkotja, "a somogyi lokálpatriotizmusból pedig példát vehet az egész ország".

Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke felidézte: 1498. január 6-án II. Ulászló király adományozott címert Somogy megyének.

Beszélt arról is, hogy a somogyi polgárok tudják, mit szeretnének elérni, "tudják, hogy nem a fővárosi értelmiségnek kell megmondania, miként kell élni a falvakban". Ezért is döntöttek bölcsen április 3-án, "a békére, biztonságra, a megkezdett munka folytatására és a fejlődésre szavaztak" - mondta.

Az ünnepségen a közgyűlés elnöke elismeréseket adott át, a legmagasabb kitüntetést, a Pro Comitatu Somogy-díjat Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia alapítója vehette át.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!