2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Gazdaság

Schanda Tamás: A hazai termékek vásárlása segíti a magyar vállalkozásokat

A magyar termékek vásárlásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

  • Schanda Tamás: A hazai termékek vásárlása segíti a magyar vállalkozásokat

 

Schanda Tamás a Facebookra feltöltött videójában elmondta, a koronavírus-járvány mindenki számára sok nehézséget okozott, de egyes ágazatokat még erősebben sújtott.

A kormány intézkedések sorozatával segítette és segíti továbbra is a gazdaság újraindítását, a munkahelyek megtartását és újak létrehozását. Az intézkedéseknek köszönhetően már több mint 1,7 millióan részesülhetnek kormányzati támogatásban - közölte az államtitkár.

Ugyanakkor mindenki tehet azért, hogy még jobban alakuljon a magyar gazdaság helyzete és ezáltal még több családnak legyen biztosabb a megélhetése - hangsúlyozta.

Schanda Tamás kiemelte, hogy a magyar vállalkozásokat segíti a magyar termékek vásárlása, a helyi kisvállalkozók szolgáltatásainak igénybe vétele, valamint a termelői piacok látogatása. Hozzátette: aki teheti, rendeljen ételt a közeli vendéglőből, mert ezzel segíti az ott dolgozókat.

Az államtitkár jelezte azt is, ha a termékek vonalkódja 599-cel kezdődik, akkor annak megvásárlásával magyar céget segít a vevő.

"Ez csak egy kis figyelmesség, de ami számunkra csupán néhány pillanat, az másnak a megélhetést jelenti" - fogalmazott Schanda Tamás.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!