2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gazdaság

Rekordnevezés az innovációs díjra

Rekord számú, 114 pályázat érkezett az egyik telekommunikációs cég innovációs díjára. Civil szervezetek először indulhattak, a nyertes alapítvány eltűnt gyermekek felkutatását segítő internetes programhoz kap támogatást.

Pályázati munkáját mutatta a Hír TV-nek az innovatív applikációk kategóriagyőztese. Kovács Viktor gyermekjátéka erőszakmentes. Segítségével Európa nevezetességeit is megismerhetik a kicsik.

– Több kategória van. Nyilván külön vesszük a nagyvállalati, profitorientált megoldásokat, ezek jellemzően olyanok, amelyek új számlázórendszerek, új raktárbázist vezérelnek vagy egyéb ilyen hasonló megoldások. A spektrum másik vége az, amikor diákok, magánszemélyek, iskolák pályáznak mondjuk számítógépes játékokkal – fejtette ki az Invitel Távközlési Zrt. főigazgatója, Mártha Imre.

A telekommunikációs vállalat fejlesztői díjait ötödik alkalommal adták át. Öt év alatt a pályázók száma megtízszereződött. A kisvállalatok között egy értékesítéstámogató rendszer nyert.

– A legfontosabb az, hogy a kisvállalkozók is el merjék végre hinni azt, hogy vége van ennek a válságnak, lássák az alagút végén a fényt. Azt gondolom, hogy az elmúlt jó pár hónap nagyon komoly pozitív optimizmusra ad lehetőséget, és hogyha a vállalkozók is elhiszik, hogy van hova menni és van hova kitörni, akkor szerintem egy ilyen díj, az most a legjobbkor jön, hogy erősítse őket ebben – tette hozzá Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója.


Idén civil szervezetek is pályázhattak. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány – külföldi mintára – az eltűnt gyermekek kereséséhez hoz létre online felületet.

– A célunk az volt, hogy egy olyan keresőmodult fejlesszünk közösen, amivel interneten keresztül lehet keresni az eltűnt gyerekeket. Lehet róluk posztereket letölteni és a plakátokkal lokálisan is keresni őket – jelentette ki Papp Zsuzsanna, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége a videotolmács szolgáltatással nyert díjat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagy Márton: az infláció összeomlott és lent is maradt

Nagy Márton: az infláció összeomlott és lent is maradt

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján 2024 márciusában tovább olvadt az infláció mértéke, a januári 3,8 százalékot, majd a februári 3,7 százalékot követően 3,6 százalékos szintre csökkent az infláció üteme az előző év azonos hónapjához képest - hívta fel a figyelmet a legfrissebb adatokat értékelve csütörtökön Nagy Márton nemzetgazdasági miniszer.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!