2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Gazdaság

Paks-ügy: meghiúsulhat a népszavazási kezdeményezés

Meghiúsulhat az Együtt–PM Szövetség népszavazási kezdeményezése a paksi atomerőmű bővítéséről.

A Magyar Hírlap szerint az ügyben a Nemzeti Választási Bizottsághoz benyújtott kérdéseket visszavonták. A választások előtt és után 40 napig nem lehet aláírást gyűjteni, ezért a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer szavazat összegyűjtésére csak kevés ideje maradt volna a Bajnai-szövetségnek. A lap szerint a feltett kérdések is aggályosak, mert a választási törvény szerint nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről nem lehet népszavazást kezdeményezni.

Bajnai most az ellenkezőjét állítja

2010-ben még nemzeti stratégiai ügynek nevezte a paksi beruházást Bajnai Gordon, ma viszont azt mondta, hogy az erőmű új blokkjai felesleges energiát állítanának elő drágán. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!