2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Gazdaság

Ötszörös átutalási díjak az MKB-nál

Az ötszörösére emelte az MKB bank az átutalási díjakat. Korábban 22 forintot és tranzakciós illetéket kellett az ügyfeleknek kifizetniük az átutalások után, szeptembertől viszont ez az összeg – minden bankon belüli utalás után – 252 forint. A szakértők szerint a változtatással azok járnak rosszul, akik például átutalással fizették a közüzemi számlákat.

Egy bankon belüli tízezer forintos utalás az MKB banknál korábban 52 forintba került, szeptember 1-től viszont már 252 forintba. Ha más bankba szeretne utalni az ügyfél, az emelkedés akkor is közel ötszörös, tízezer forint esetén 75 forintról 386-ra nőtt az eseti díj összege. Az MKB bank a kondíciós listában azt írta: a tranzakciós illeték miatt kell többet fizetni a szolgáltatásért.

A Bankráció szakértője azt mondta, a korábbi, százalékos díjszámítás helyett fix díjat fizetnek a jövőben a bank ügyfelei, minden átutalás után. Ezzel elsősorban azok járnak rosszul, akik például a közüzemi számlákat is átutalással fizették.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője azt mondta, ezt az esetet még nem vizsgálták, így egyelőre azt sem lehet megállapítani, jogos-e a pénzintézet díjemelése. Az MNB korábban már 142 pénzintézetet bírságolt meg különböző szabálytalanságok miatt. A jegybank összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki, és kötelezték a bankokat a jogosulatlanul beszedett pénz visszafizetésére.

„Amennyiben eleve nincs meg az oklista a szerződésben az azt kiegészítő üzletszabályzatban vagy az általános szerződési feltételekben, amely a díjmódosításra lehetőséget adna, és ennek ellenére történik díjemelés, az jogsértésnek számít” – mondta el Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

Az MKB bankot júliusban megvette a magyar állam, azt nem tudni, hogy a díjemelésekről még az előző tulajdonos döntött-e. A kommunikációs osztályt hiába kerestük, a pénzintézet díjemeléséről nem akartak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!