2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Ötszörös átutalási díjak az MKB-nál

Az ötszörösére emelte az MKB bank az átutalási díjakat. Korábban 22 forintot és tranzakciós illetéket kellett az ügyfeleknek kifizetniük az átutalások után, szeptembertől viszont ez az összeg – minden bankon belüli utalás után – 252 forint. A szakértők szerint a változtatással azok járnak rosszul, akik például átutalással fizették a közüzemi számlákat.

Egy bankon belüli tízezer forintos utalás az MKB banknál korábban 52 forintba került, szeptember 1-től viszont már 252 forintba. Ha más bankba szeretne utalni az ügyfél, az emelkedés akkor is közel ötszörös, tízezer forint esetén 75 forintról 386-ra nőtt az eseti díj összege. Az MKB bank a kondíciós listában azt írta: a tranzakciós illeték miatt kell többet fizetni a szolgáltatásért.

A Bankráció szakértője azt mondta, a korábbi, százalékos díjszámítás helyett fix díjat fizetnek a jövőben a bank ügyfelei, minden átutalás után. Ezzel elsősorban azok járnak rosszul, akik például a közüzemi számlákat is átutalással fizették.


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője azt mondta, ezt az esetet még nem vizsgálták, így egyelőre azt sem lehet megállapítani, jogos-e a pénzintézet díjemelése. Az MNB korábban már 142 pénzintézetet bírságolt meg különböző szabálytalanságok miatt. A jegybank összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki, és kötelezték a bankokat a jogosulatlanul beszedett pénz visszafizetésére.

„Amennyiben eleve nincs meg az oklista a szerződésben az azt kiegészítő üzletszabályzatban vagy az általános szerződési feltételekben, amely a díjmódosításra lehetőséget adna, és ennek ellenére történik díjemelés, az jogsértésnek számít” – mondta el Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.

Az MKB bankot júliusban megvette a magyar állam, azt nem tudni, hogy a díjemelésekről még az előző tulajdonos döntött-e. A kommunikációs osztályt hiába kerestük, a pénzintézet díjemeléséről nem akartak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!