2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Gazdaság

Orbán elárulta a feldönthetetlenség titkát

A következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány magyar élelmiszer-ipari fejlesztésekre, amelyekkel új munkahelyek jönnek létre vidéken – ezt Orbán Viktor mondta a Heves megyei Makláron, egy édességgyártó vállalkozás új telephelyének megnyitóján. A miniszterelnök ezúttal is elmondta, hogy folytatja a rezsicsökkentést, ha kell, Brüsszel ellenében is.

A miniszterelnök avatta fel a száz százalékban magyar tulajdonú Stühmer Csokoládégyár gyártó- és csomagolóüzemét a Heves megyei Makláron. Az édességek eddig egy kis manufaktúrában készültek az egyik környékbeli faluban. Orbán Viktor vásárolt is a termékekből. A paletta egyre szélesebb, júliustól a csokoládé mellett bonbont és süteményt is készít a vállalkozás, amely a 2000-es évek második felében vette meg a Stühmer márkanevet.

A kormányfő beszédében emlékeztetett arra, hogy a kis- és középvállalkozások adnak munkát a magyarok háromnegyedének. „Úgy számolunk, hogy a kormány a következő években 300 milliárd forintot fordít majd élelmiszer-ipari fejlesztésekre. Amelynek köszönhetően új munkahelyek jönnek majd létre” – fejtette ki
Orbán Viktor szerint az egység ma Magyarország legfőbb gazdasági előnye. A kormányfő elmondta, az ország ismét kezd magára találni, de újabb lépésekre is szükség van a gazdasági növekedés érdekében.

„A magyar gazdaság csak akkor lesz igazából feldönthetetlen, ha a kis- és középvállalkozások teljesítményét megtöbbszörözzük, és ehhez pedig a magyar adórendszert vállalkozóbarátabbá kell tennünk, életszerűbbé és rugalmasabbá. Hogy a kétségkívül szükséges adószabályok ne jelentsenek elviselhetetlen vagy legalábbis ahhoz közeli bürokratikus terhet azoknak, akik Magyarországon vállalkozni akarnak, és kockázatot készek vállalni” - fejtette ki Orbán Viktor.

A kormányfő ezúttal is elmondta, hogy folytatja a rezsicsökkentést, ha kell, Brüsszel ellenében is. „Azok az országok lesznek versenyelőnyben, amelyek olcsóbb energiát tudnak biztosítani a vállalkozásoknak ezért Magyarországnak arra kell törekednie, hogy az ipari energiához szükséges energia nálunk legyen a legolcsóbb Európában” – fogalmazott.

A csokoládégyár jelenleg 41 embernek ad munkát. A kft. exportra is szállít már, néhány éven belül pedig megduplázná árbevételét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!