2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Gazdaság

Orbán: 10-12 ezer ilyen cégre lenne szükség

10-12 ezer hasonló cég biztosíthatná a magyar gazdaság stabilitását válság idején is – erről beszélt Orbán Viktor Kecskeméten, az Univer-cégcsoport paradicsomfeldolgozó üzemének átadásán. A miniszterelnök hangsúlyozta: a 100 százalékban magyar tulajdonú társaság a bizonyítéka annak, hogy egy magyar cég is termelhet piacképes, világszínvonalú termékeket. A cégnek 1200 dolgozója van, és mellettük hét-nyolcszáz őstermelőnek adnak munkát.

Az Univer-cégcsoport az egykori kecskeméti konzervgyárban állít elő sűrített paradicsomot, bébiételt, szószokat, lekvárokat és gyümölcsleveket. Eddig 25 ezer tonna nyers paradicsomot dolgozott fel évente, a kapacitást a fejlesztés megháromszorozta.

„A 3,5 milliárd forintos beruházásunk kevesebb mint egy év alatt valósult meg, amiből 620 millió forintot egy technológiai gőz előállítására szolgáló biomassza-, faaprítékkazánra költöttünk. Az így előállított gőz harmadannyiba kerül. A környék erdőtisztítása, tuskózása során keletkező fahulladékkal és a paradicsom melléktermékéből faszénhulladék elégetésével állítunk elő magas hatékonysággal gőzt. A kormány politikájával szinkronban a rezsicsökkentés számunkra is kiemelt feladat” – fejtette ki Molitórisz Károly vezérigazgató.

Kecskemét az iparűzési adó fokozatos csökkentésével ösztönözte munkahelyteremtésre a vállalkozásokat, az elmúlt 6-7 évben 6 ezer új állás jött létre a városban.

„A kormány hatalmas lendületet adott a kecskeméti gazdasági fejlődésnek azzal, hogy átvállalta fejlesztési hiteleinket, támogatta a duális képzési rendszer bevezetését mind közép-, mind főiskolai szinten és támogatta az infrastrukturális fejlesztéseinket. Ezzel számunkra azt üzente, hogy bízik bennünk, bízik annak a modellnek a sikerében, amely már a magyar gazdaság egyik motorjává tette Kecskemétet” – mondta el Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester.


A miniszterelnök a gyáravatón arról beszélt, hogy 10-12 ezer olyan cégre lenne szüksége az országnak, mint az Univer.

„Az Univer több mint 1200 főt foglalkoztat, ez ennyi család kenyerét jelenti, és az elmúlt 5 évben majd 20 milliárd forintnyi adót fizetett be – a jó Isten tartsa meg a jó szokásukban. jelenleg közel 3,5 milliárd forintnyi árbevételt eredményez a vállalat exportja. Az ilyen cégekből kellene több. Ha Magyarországnak lesz 10-12 ezer olyan vállalata, ami képes ilyen típusú exporttevékenységre és magyar tulajdonban van, akkor mondhatjuk a magyar gazdaságot olyan stabilnak, amely a világgazdaság változásainak ellenére sem dől fel az első szélre” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor Kecskeméten is elmondta, hogy a következő években az uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!