2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Orbán: 10-12 ezer ilyen cégre lenne szükség

10-12 ezer hasonló cég biztosíthatná a magyar gazdaság stabilitását válság idején is – erről beszélt Orbán Viktor Kecskeméten, az Univer-cégcsoport paradicsomfeldolgozó üzemének átadásán. A miniszterelnök hangsúlyozta: a 100 százalékban magyar tulajdonú társaság a bizonyítéka annak, hogy egy magyar cég is termelhet piacképes, világszínvonalú termékeket. A cégnek 1200 dolgozója van, és mellettük hét-nyolcszáz őstermelőnek adnak munkát.

Az Univer-cégcsoport az egykori kecskeméti konzervgyárban állít elő sűrített paradicsomot, bébiételt, szószokat, lekvárokat és gyümölcsleveket. Eddig 25 ezer tonna nyers paradicsomot dolgozott fel évente, a kapacitást a fejlesztés megháromszorozta.

„A 3,5 milliárd forintos beruházásunk kevesebb mint egy év alatt valósult meg, amiből 620 millió forintot egy technológiai gőz előállítására szolgáló biomassza-, faaprítékkazánra költöttünk. Az így előállított gőz harmadannyiba kerül. A környék erdőtisztítása, tuskózása során keletkező fahulladékkal és a paradicsom melléktermékéből faszénhulladék elégetésével állítunk elő magas hatékonysággal gőzt. A kormány politikájával szinkronban a rezsicsökkentés számunkra is kiemelt feladat” – fejtette ki Molitórisz Károly vezérigazgató.

Kecskemét az iparűzési adó fokozatos csökkentésével ösztönözte munkahelyteremtésre a vállalkozásokat, az elmúlt 6-7 évben 6 ezer új állás jött létre a városban.

„A kormány hatalmas lendületet adott a kecskeméti gazdasági fejlődésnek azzal, hogy átvállalta fejlesztési hiteleinket, támogatta a duális képzési rendszer bevezetését mind közép-, mind főiskolai szinten és támogatta az infrastrukturális fejlesztéseinket. Ezzel számunkra azt üzente, hogy bízik bennünk, bízik annak a modellnek a sikerében, amely már a magyar gazdaság egyik motorjává tette Kecskemétet” – mondta el Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester.


A miniszterelnök a gyáravatón arról beszélt, hogy 10-12 ezer olyan cégre lenne szüksége az országnak, mint az Univer.

„Az Univer több mint 1200 főt foglalkoztat, ez ennyi család kenyerét jelenti, és az elmúlt 5 évben majd 20 milliárd forintnyi adót fizetett be – a jó Isten tartsa meg a jó szokásukban. jelenleg közel 3,5 milliárd forintnyi árbevételt eredményez a vállalat exportja. Az ilyen cégekből kellene több. Ha Magyarországnak lesz 10-12 ezer olyan vállalata, ami képes ilyen típusú exporttevékenységre és magyar tulajdonban van, akkor mondhatjuk a magyar gazdaságot olyan stabilnak, amely a világgazdaság változásainak ellenére sem dől fel az első szélre” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor Kecskeméten is elmondta, hogy a következő években az uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!