2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Gazdaság

Nyolc órán keresztül, hajnali háromig egyeztettek a pénzügyminiszterek, de még így sem született megegyezés az EU-s pénzek sorsáról

Abban reménykednek, hogy karácsony előtt újra nekifutnak, de csekély az esély.

  • Nyolc órán keresztül, hajnali háromig egyeztettek a pénzügyminiszterek, de még így sem született megegyezés az EU-s pénzek sorsáról

A miniszterek nem tudtak megállapodni az uniós kiadási szabályokról – írta a Politico.

A pénzügyminiszterek pénteken hajnali háromig tárgyaltak – nyolc órán keresztül – 

de még így sem tudtak megállapodni a közkiadásokra vonatkozó uniós szabályok reformjáról. 

A spanyol EU-elnökség pedig mérlegeli, hogy mi legyen a következő lépés.

A miniszterek nem értettek egyet a kiadások csökkentésének ütemével kapcsolatos technikai részletekben, így most abban reménykednek, hogy még karácsony előtt le tudnak ülni még egyszer.

A vita nagy része annak kapcsán robbant ki, hogy mekkora költségvetési mozgásteret kell biztosítani az országoknak a költségvetési hiánnyal kapcsolatban:

Németország szigorúbb szabályokat akar (miközben maga is költségvetési gondokkal küzd), míg a franciák inkább rugalmasan kezelnék a helyzetet.

A spanyolok pedig egy közös nevezőt próbáltak kialakítani azzal, hogy azt javasolták, a nagyon eladósodott országoknak a GDP 1,5 százalékának megfelelő éves hiányt kellene tartaniuk, valamint az államadósságot minden évben a GDP egy százalékával csökkenteniük. 

Viszont ezt (se) fogadták el a tagállamok pénzügyminiszterei.

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!