2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Gazdaság

Nyolc éve nem nőtt ekkorát

Nyolcéves csúcson a GDP. Magyarország bruttó hazai terméke elemzői várakozások felett, csaknem 4 százalékkal nőtt a második negyedévben, az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adataiból.

A magyar adat európai viszonylatban is kiemelkedő, Németország GDP-je például 0,8 százalékkal nőtt csak egy év alatt. A Hír TV-nek nyilatkozó szakember szerint a bővülés az iparnak, az építőiparnak, az uniós forrásokból finanszírozott beruházásoknak és a jegybank növekedési hitelprogramjának köszönhető. A Nemzetgazdasági Minisztérium tartós növekedésre számít, a szaktárca szerint éves szinten a magyar gazdaság 3 százalék felett bővülhet, ami magasabb a vártnál. Elemzők viszont figyelmeztetnek az orosz–ukrán válság gazdasági kockázataira.

– A második negyedévben már voltak ennek negatív hatásai, elsősorban a német gazdaságra, amit ugyancsak ma reggel publikáltak, és a német gazdaság negyedéves alapon már visszaesést mutatott, amire 2012 óta nem volt példa. Miután Magyarország fő exportpartnere, külkereskedelmi partnere Németország, ezért ez a magyar gazdaságra a következő negyedévekben akár rosszabb hatással is lehet – mondta Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház Zrt. vezető elemzője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!