2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gazdaság

Nyolc éve nem nőtt ekkorát

Nyolcéves csúcson a GDP. Magyarország bruttó hazai terméke elemzői várakozások felett, csaknem 4 százalékkal nőtt a második negyedévben, az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal előzetes adataiból.

A magyar adat európai viszonylatban is kiemelkedő, Németország GDP-je például 0,8 százalékkal nőtt csak egy év alatt. A Hír TV-nek nyilatkozó szakember szerint a bővülés az iparnak, az építőiparnak, az uniós forrásokból finanszírozott beruházásoknak és a jegybank növekedési hitelprogramjának köszönhető. A Nemzetgazdasági Minisztérium tartós növekedésre számít, a szaktárca szerint éves szinten a magyar gazdaság 3 százalék felett bővülhet, ami magasabb a vártnál. Elemzők viszont figyelmeztetnek az orosz–ukrán válság gazdasági kockázataira.

– A második negyedévben már voltak ennek negatív hatásai, elsősorban a német gazdaságra, amit ugyancsak ma reggel publikáltak, és a német gazdaság negyedéves alapon már visszaesést mutatott, amire 2012 óta nem volt példa. Miután Magyarország fő exportpartnere, külkereskedelmi partnere Németország, ezért ez a magyar gazdaságra a következő negyedévekben akár rosszabb hatással is lehet – mondta Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház Zrt. vezető elemzője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!