2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Gazdaság

Nem találtak illegálisan szállított bort

5 nap alatt 5 és fél millió forint bírságot szabtak ki a tartálykocsikat ellenőrző pénzügyőrök az M5-ös autópályán. Illegálisan szállított bort azonban nem találtak, pedig az akció egyik célja a gyenge minőségű külföldi borok behozatalának megakadályozása volt.

Sorban állították meg a tartályautókat az M5-ös autópálya kecskeméti szakaszán a pénzügyőrök. Többmilliós bírságra is számíthat az a külföldi cég, amely silány minőségű bort próbál feketén behozni az országba. A szállítmányok váratlan ellenőrzésére szeptember végéig az ország bármely területén számíthatnak a sofőrök.

Becslések szerint évente több százezer hektoliter folyóbort hoznak be külföldről, főleg Olaszországból, amit aztán a csalók magyar borként palackoznak.

– Sok import bor érkezik Magyarországra, ezért az alacsony kategóriájú árú boroknál ez olyan problémát okoz, hogy minden pincészet állít elő nagyon jó minőséget, és a közepes minőségű bort nem tudják még annyiért sem eladni a bortermelők, mint amennyiért az alapanyag beérkezik hozzájuk – fejtette ki Polyák Mátyás borász.

A kunsági borvidék borászai szerint megoldást jelenhetne az is, ha az asztali borokra minőség-ellenőrző jegy kerülne, a pontos származási hely megjelölésével.

– Nyomon követhetővé tenné az összes asztali bort, tudvalevő lenne, hogy honnan jön ki, melyik cégtől, és tulajdonképpen milyen szőlőből készült. Meg kellene különböztetni végre, hogy tudja a fogyasztó, nem EU-s bort kap, hanem olaszt, magyart ezekben a szegmensű borokban – tette hozzá Frittmann János, a Kunsági Borvidék elnöke.

Frittmann szerint a tudatos vásárlást elősegítené az is, ha az asztali borok nem a minőségi borokkal megegyező 7 és fél decis üvegben kerülnének forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

A gazdák a bejelentett esőre várnak + videó

Annak ellenére, hogy most van a napraforgó és a kukorica optimális vetési ideje, mégis szinte üres a muzslyai határ. A gazdák a jövő hétre bejelentett esőre várnak, nehogy a nagy szárazság miatt kárba vesszen az elszórt vetőmag.
Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!