2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Gazdaság

MOSZ: Az agrárszektor jelentős összegektől fog elesni

240 milliárd forinttól esik el az agrárszektor a területalapú támogatások átszabásával – jelentette be Nagy Tamás.

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke szerint hiába ígért a kormányzat többlettámogatást, az agrárszektor jelentős összegektől fog elesni, így pedig nem tud munkahelyeket teremteni.

Nagy Tamás szerint a kisebb földterületen gazdálkodók sem tudnak majd pályázni, mivel nincs lehetőségük a támogatáshoz szükséges önrész előállítására.

A MOSZ elnöke kiemelte: az uniós források megnyirbálásán túl a nemzeti társfinanszírozás összegét is a korábbi 25 százalékról 15 százalékra csökkentette a kormány.

„Sajnálatos módon nem lesz több pénz a magyar mezőgazdaságban 2014 és 2020 között. Vesztettünk a közvetlen támogatásoknál, területalapú támogatásoknál, vesztettünk jelentős forrásokat a vidékfejlesztésnél, visszaléptünk 10 százalékot a nemzeti források vonatkozásában, és a kutya vacsorájának tűnik néhány, az állattenyésztéshez kötődő támogatási jogcímnek a megvalósítása” – fejtette ki Nagy Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!