2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Gazdaság

Mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk a szülőknek

Kevesebb mint egy hónap van hátra a tanévkezdésig, sok szülő már megkezdte a tanszerek vásárlását. A rohamra a papír-írószer boltok és a nagyáruházak is felkészültek. Az elsősök csomagja akár 30 ezer forintba is kerülhet, de egy iskolatáska akár 10 ezer forinttal is megdobhatja a költségeket.

Drágább vagy olcsóbb, színesebb vagy egyszerűbb? Hogy melyik kerül végül a kosárba, az a pénztárcától függ. A legnépszerűbbek a mesefigurákkal díszített füzetek, iskolai felszerelések. „A tavalyi évekhez hasonlóan már ezeket a licences, mesefigurás termékeket – akár tolltartót, hátizsákot – keresik jobban a vásárlóink” – mondta Koleszár Ferenc áruház-igazgató.


Sok szülő az akciókra vár. A rohamra a papír-írószerek és a nagyáruházak is felkészültek. Bár a tanszerárak nem emelkedtek jelentősen a múlt évhez képest, egy többgyermekes családnak komoly megterhelést jelenthez az iskolakezdés. Az elsősök csomagja füzetekkel, írószerekkel, rajzfelszereléssel körülbelül 30 ezer forintba kerül, erre jön még az iskolatáska és az olyan kiegészítők, mint a tornazsák, a tolltartó és a tankönyvek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy + videó

Szijjártó Péter: új üzemcsarnokot, képzési központot és napelemparkot létesített a Siemens Energy + videó

Különös jelentősége van a Siemens Energy beruházási programjának, amelynek keretében a vállalat új üzemcsarnokot épített, képzési központot nyitott és napelemparkot is telepített, hogy képes legyen saját maga megtermelni a működéséhez szükséges energia egy részét - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!