2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Gazdaság

Megemeli a kormány a Mol extra adóját

A szombati Kormányinfón bejelentett intézkedések részletes leírása megjelent a Magyar Közlönyben. A fő intézkedés természetesen a stratégiai nyersolajkészlet részleges felszabadítása és a 480 forintos támogatott benzinárhoz hozzáférők körének szűkítése. A Közlöny azonban tartalmazza azt a kormányrendeletet is, amely a rezsivédelmi alap növelése miatt szükséges.

  • Megemeli a kormány a Mol extra adóját

Ebben az extraprofit adókról szóló korábbi rendeletet módosítják: az Oroszországból származó kőolaj beszerzési ára és a világpiaci olajár különbözete után a Mol extraadót fizet, amelynek mértéke 25 százalék volt eddig, augusztus 1-jétől azonban ez 40 százalékra emelkedik.

A Közlönyben így szerepel az intézkedés:  

Az  extraprofitadókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Korm.-rendelet 2.  § (5)  bekezdésében a „25 százalék” szövegrész helyébe a „40 százalék” szöveg lép.

VG.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!