2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Gazdaság

Magyarország a harmadik Európában

Németország és Csehország után Magyarország következik abban az európai rangsorban, amely azt mutatja meg, hogy a teljes nemzeti össztermék hány százalékát állítja elő az ipar. Erről a miniszterelnök beszélt Tatabányán, a Bridgestone-gyár bővítésének alapkőletételén.

Orbán Viktor szerint Európában az elmúlt tíz évben kialakult az a tévképzet, hogy az ipari termelés helyett a szolgáltatószektor fogja átvenni a vezető szerepet. „Mi három évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy ez egy félreértés. Magyarországnak az ipari termelését kell fejlesztenie” – fogalmazott. Elmondása szerint fontos a szolgáltatás, de ha nincs termelés, akkor nincs kinek szolgáltatni.

Orbán Viktor azt mondta, a japán gumiabroncsgyártó a képzett és tapasztalt munkaerő miatt döntött a magyarországi fejlesztés mellett.

A cég 500 új munkahelyet hoz létre a 70 milliárd forintos beruházással, amelyhez 2,7 milliárd forint állami támogatást kapott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!