2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A színésznő

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Leállt a közlekedés Németországban

Elkezdődött a harminc éve nem látott méretű sztrájk Németországban, leállt az ország közlekedése. Az országos figyelemfelkeltő tüntetéseket a két legnagyobb szakszervezet szervezte.

  • Leállt a közlekedés Németországban

A közlekedési dolgozók a brüsszeli szankciók okozta infláció és energiaválság miatt magasabb béreket követelnek. Emiatt 24 órára beszüntetik a munkát az összes közlekedési eszközön, a villamosokon, buszokon át, egészen a repülőterekig. A sztrájk miatt jelentős fennakadásokra lehet számítani, az utazások elhalasztását javasolják. A Deutsche Bahn vasúttársaság közölte, a mai napra korábban megvásárolt jegyek díjmentesen visszaválthatóak vagy április 4-ig felhasználhatóak.

Mávinform: nemzetközi vonatokat is érint a németországi sztrájk

A munkabeszüntetés miatt a vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A már korábban, március 23-ig megváltott, hétfőre vagy keddre Németországba, illetve a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók vagy április 4-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyeknél az informacio@mav-start.hu címen intézhetik az utasok.

A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB honlapján (www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell). Ezen felül az aktuális helyzetről információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon - olvasható a Mávinform oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!