2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Könnyid László: A teljes kilátástalanságból jutottunk el a rekordszámokhoz

Megerősítette Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese Magyarország élőben című műsorunkban, hogy a világjárvány miatt a tavaszi teljes kilátástalanságból nyár közepére úgy felélénkült a belföldi turizmus, hogy kiemelkedő számadatokat produkált.

  • Könnyid László: A teljes kilátástalanságból jutottunk el a rekordszámokhoz

A Magyar Turisztikai Ügynökség kampányban buzdított arra, aki teheti, induljon ismét útnak, barangoljon belföldön, keresse fel régen látott, kedvenc helyeit, vagy fedezzen fel eddig ismeretlen, csodás és izgalmas úti célokat. Könnyid László közlése szerint mindamellett, hogy Magyarország számtalan csodát rejt, a kampánnyal azt is szerették volna megértettni a magyarokkal, hogy az itthoni pihenéssel nem csak magukkal tesznek jót, hanem azzal a 400 ezer honfitárssal is, akik alapvetően a turizmusból, a vendéglátásból élnek.

A balatoni vendégéjszakákról szólva a vezérigazgató-helyettes rámutatott, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ számai önmagukért beszélnek, félmillió ember pihent a Balatonnál júliusban, a vendégéjszakák száma csaknem elérte az 1,7 milliót, a vendégek 85 százaléka pedig magyar volt.

A Balaton a mi tavunk, ezt a júliusi számok is mutatják

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy milyen számok várhatóak augusztusban, Könnyid László elmondta, augusztus első két hetében már 2,4 millió vendégéjszakát regisztráltak Magyarországon, így az augusztusi számok vélhetően meghaladják majd a júliusi számokat a belföldi vendégéjszakák tekintetében mindenképpen.

A belföldi éjszakák 42 százaléka a magyar tenger mellett realizálódott és Könnyid László közlése szerint a másik két régió, ami a legtöbb éjszakát lefedte az a Mátra-Bükk térsége, valamit a Debrecen-Hajdúszoboszló-Tisza-tó és a Hortobágy.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!