2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gazdaság

Jut pénz a bérekre a következő hónapokban?

A kollektív szerződés felmondása ellen tiltakozott Pápán a helyi húsipari vállalat több dolgozója. A szakszervezet számításai szerint a nettó bérek 10 és 30 ezer forint közötti összeggel csökkenek majd. A város polgármestere szerint az igazi kérdés az, hogy a fizetésekre jut-e pénz a következő hónapokban.

A szakszervezet szerint a Pápa Hús Kft. szabálytalanul bontotta fel június végén a kollektív szerződését.

– A mindennapi megélhetésünket veszélyezteti ez a kiesés, gyakorlatilag 10 és 30 ezer forint közötti nettó bércsökkenéssel ér fel, ami azt jelentené, hogy a minimálbér szintjére kúsznának vissza a keresetek. Az alapbérek maradnának érvényben, itt a pótlékokról van szó és a juttatásról beszélünk, amit annak idején béremelés helyett sikerült rögzíteni – mondta Harkai Attila szakszervezeti vezető.

A demonstrálók a kollektív szerződés újbóli megkötését kérték petíciójukban a város polgármesterétől. A pápai húsüzemben tavasszal szerzett többségi tulajdont az önkormányzat.


– A következő hónapokban, vagy a következő fél évben nem az a tétje a Pápai Hús működésének, hogy a kollektív szerződésben biztosított jogosítvány és juttatások meglesznek-e, hanem az, hogy annak a 951 embernek, aki ott dolgozik, egyáltalán lesz-e fizetése – jelentette ki Áldozó Tamás polgármester.

A cég milliárdokkal tartozik beszállítóinak. A Pápa Hús a hónap elején csődvédelmet kért, hogy megegyezzen a hitelezőkkel és a beszállítókkal a veszteségesen működő húsfeldolgozó átszervezéséről és fizetőképességének helyreállításáról. A csődvédelem idejére a cég fizetési haladékot kap, így a beszállítók hónapokig várhatnak még a pénzükre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

Szakértő: Ekkor lesz érdemes használt autót venni

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon, így három év után újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe. Horváth András azt is elárulta, meddig várjunk a kocsivásárlással.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!