2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba

Következik:

Híradó 12:00

Gazdaság

Így csökkenhet a víziközmű-szolgáltatás ára

A külföldi cégek kivonulásával lehet a víziközmű-szolgáltatások árát csökkenteni – szögezte le Magyarország élőben című műsorunkban a Magyar Víziközmű Szövetség Vízipari Tagozatának elnöke.

Szabó Iván példaként említette, hogy a Fővárosi Csatornázási Művekből egyelőre még francia tulajdonos viszi ki a hasznot. A szakember elmondta, a fejlesztési tárcának október 31-ig kell kidolgoznia konkrét javaslatait arra, miként jöhet létre a vízközműveket összefogó nagy állami nonprofit társaság

„A magánszolgáltatók világszerte kivonulnak. Ez egy tendencia, az után, hogy az EU-ban is tavaly végbement egy népi kezdeményezés, amely megállapította, hogy a víz nem árucikk, hanem emberi jog, így nem tekinthető profitszerzési célnak. Ennek hatására ezek a nagy szolgáltató cégek fokozatosan kivonulnak az európai szolgáltatásokból, de az egész világot is mondatnám. Azt gondolom, hogy ők bölcs belátással el fogják hagyni Magyarországot” – vélekedett a Magyar Víziközmű-szövetség Vízipari Tagozatának elnöke.

Tekintse meg a Szabó Ivánnal készült teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!