2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Gazdaság

Hétmilliárdos állami támogatás főiskolai és egyetemi adósságcsökkentésre

Csaknem hétmilliárd forintot ad a kormány 12 főiskola és egyetem adósságcsökkentésére – jelentette be Balog Zoltán.

A felsőoktatási intézmények olyan átszervezésekre költhetik az állami támogatást, amelyekkel garantálják, hogy nem termelődik újra az adósságállomány. Az emberi erőforrások minisztere szerint a legnagyobb terhet a szocialista kormányok időszakában, a magántőke bevonásával megvalósított PPP-beruházások jelentik. Balog hozzátette: hamarosan a kormány elé kerül a felsőoktatási államtitkárság tervezete, ami megoldást jelenthet erre a problémára. „A Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap tehát 6,7 milliárd forintból 12 felsőoktatási intézménynek juttat jelentős pénzösszegeket, akik ezért egy, az intézmény átalakítását, az intézmény hatásfokának, hatékonyságának a javítását célzó tervet tettek le az asztalra, amit az államtitkárság koordinált” – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!