2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Gazdaság

Hatálybalépés előtt a devizaadósokat megsegítő törvény

Várhatóan a jövő hét után lép hatályba a devizaadósokat megsegítő törvény.

Áder János államfő a múlt pénteken írta alá az erről szóló jogszabályt – írja a Magyar Nemzet. A végrehajtó kamara ezután haladéktalanul és soron kívül felfüggeszti a pereket és a végrehajtásokat azokban az ügyekben, amelyekre kiterjed az Országgyűlés által elfogadott jogszabály. A kamara elnökségi titkára a lapnak kifejtette, a felfüggesztés vonatkozik majd a devizaalapú és a forintalapú fogyasztási hitelszerződésekre, valamint a lízingszerződések alapján indult végrehajtásokra is. A jogszabály másik fontos eleme, hogy a törvény értelmében semmis az árfolyamrés. Ehelyett a bankoknak a jegybank hivatalos devizaárfolyamán kell meghatározni a törlesztett összeget, az átszámolásra 90 napjuk van.

Az ősz végére lezárulhatnak a bankok által az állam ellen indított perek, a devizahitelesek által indított eljárások ezután fejeződhetnek be – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban az igazságügyi miniszter. Trócsányi László mintegy 100-150 olyan perre számít, amelyet a pénzintézetek az állam ellen fognak indítani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

Európai-szinvonalú húsüzem látja el az országot + videó

A Regnum a SPAR Magyarország saját húsüzeme. A cég ilyet elsőként és egyedüliként hozott létre az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül. Az elmúlt két évtized során komoly fejlődésen ment keresztül a vállalat, több mint 8 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!