2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Hatályba lépett a devizahiteles-törvény

Szombattól hatályos a július elején megszavazott devizahiteles-törvény.

A mentőcsomag azonban hiába lépett életbe, az ügyfelek csak hónapok múlva, az elszámolásról szóló törvény után kaphatnak visszatérítést. A Magyar Nemzetnek a jegybank ügyvezető igazgatója azt mondta: a törvény szerint 60 napjuk van a pénzintézeteknek, hogy elszámoljanak ügyfeleikkel, és közöljék a visszajáró pénz összegét. A devizahitelesek így az árfolyamrés eltörlése ügyében ősszel számíthatnak pénzre, az egyoldalú kamatemelés miatti összegek pedig csak novembertől érkezhetnek a számlákra. A bankoknak mától számítva 30 napjuk van, hogy bebizonyítsák: általános szerződési feltételeik megfelelnek a Kúria jogegységi határozatában foglaltaknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!