2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Gazdaság

Hat éve nem volt ilyen kevés munkanélküli

8 százalék alá csökkent a munkanélküliség május-júliusban – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

A munkanélküliek száma 6 éve nem volt ilyen alacsony. Ezzel együtt nőtt a foglalkoztatottak száma, 164 ezerrel dolgoztak többen a vizsgált időszakban, mint egy évvel ezelőtt. Így május-júliusban 4 millió 127 ezren dolgoztak.

– A közmunkaprogram ismét hozzájárulhatott ahhoz, hogy a munkanélküliségi ráta a várt stagnálás helyett minimálisan, de tovább tudott csökkenni. Ezenkívül ha ezt a közmunkahatást kiszűrjük, akkor valószínűleg az is segíthette a munkanélküliségi ráta csökkenését vagy a foglalkoztatottság javulását, hogy a gazdasági növekedésünk is beindult elég komolyan az elmúlt pár negyedévben, és ez már ahhoz is elég volt, hogy a versenyszféra, tehát nemcsak az állami beavatkozáson keresztüli munkahely teremtés valósult meg, hanem a versenyszféra is hozzá tudott járulni érdemben, hogy a munkaerő-piaci folyamatok továbbra is élénkek, illetve javulóak legyenek – fogalmazott a Hír TV-nek Tóth Gergely, a Buda-cash Brókerház vezető elemzője.

Emelkedett a kiskereskedelmi forgalom

Több mint 4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom júniusban az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A Központi Statisztikai Hivatal második becslése alapján az összehasonlítható mintavételes adatok szerint 1,6 százalékos volt a növekedés. Az év első felében csaknem 4 százalékkal volt nagyobb a forgalom, mint tavaly.

Tekintse meg a teljes elemzést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!