2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Gazdaság

Rekordtámogatás a szociális tűzifa programra

Péntektől jelentkezhetnek az ötezer fő alatti települések önkormányzatai a szociális tűzifa programra. A támogatás összege idén rekord magas: 3 milliárd forintot osztanak szét a falvak között – egymilliárddal többet, mint tavaly.

A települések ahhoz kérhetnek anyagi támogatást, hogy rászoruló lakosaiknak ingyen adhassanak tüzelnivalót télire. Minden család legfeljebb két köbméter fát kaphat, de a program új elemeként már a szénhez is térítésmentesen juthatnak hozzá a rászorulók.

A gazdaságilag elmaradott térségekben a településeknek nem kell önrészt fizetniük. Máshol azonban a tűzifa igénylésénél köbméterenként ezer, míg a szén esetében 500 forinttal kell kiegészíteniük a beérkező állami forrást. A programra október közepéig lehet jelentkezni.

– Tíz napon belül kell az önkormányzatoknak pályázni erre a keretre, erre az összegre, február 15-éig el kell juttatniuk a tüzelőanyagot a lakosoknak. Legkésőbb március 1-jéig pénzügyileg le kell zárniuk a programot, és április 15-éig el kell, hogy számoljanak a felhasznált összegekkel – közölte Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott a mi hősünk, ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította - jelentette ki Orbán Viktor az idei CPAC Hungary rendezvényen. Ausztrália volt miniszterelnöke hétfőn este a HírTV Napi aktuális műsorában reagált a magyar kormányfő szavaira.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rohad a főváros úthálózata

Rohad a főváros úthálózata

Rohamosan romlik Budapest közúti infrastruktúrájának állapota, ez lehet a hétköznapi tapasztalata azoknak az autósoknak, akik napi szintet koptatják az aszfaltot Budapest útjain.
Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Orbán Viktor: A magyar vidék, a magyar gazdák számíthatnak ránk

Brüsszel tisztességtelenül járt el a magyar és az uniós gazdákkal szemben, amikor egyre szigorúbb szabályokkal növelte a termelők költségeit, és közben versenyre kényszerítette őket olyan, a közösségen kívüli termelőkkel, akikkel szemben semmilyen elvárást nem támasztott – mondta az agrárgazdasági kamara lapjának, a NAKlapnak adott interjúban Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!