2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Gazdaság

Fővárosi közgyűlés: emelkedik a turisták által használt BKK-bérletek ára

Emelkedik a Budapestre látogató turisták által vásárolt időszakos utazási bérletek ára - döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

  • Fővárosi közgyűlés: emelkedik a turisták által használt BKK-bérletek ára

Szeptember 1-jétől a 24 órás jegy 1650 forint helyett 2500 forintba kerül, a csoportos 24 órás jegy ára 3300-ról 5000 forintra nő, a 72 órás jegy 4150-ről 5500 forintra, a hetijegy ára pedig 4950-ről 6500 forintra emelkedik.

A napijegyek közül nem változik az iskolás csoportok által használható kedvezményes csoportos tanulójegy ára és az 5/30 BKK napijegy ára, továbbá a rendezvényhez kapcsolódó jegyek ára - tartalmazza a határozat.

A közgyűlés döntése szerint változnak a pótdíjak is. A helyszíni pótdíj 8 ezer forintos összege 12 ezerre nő, a nem a helyszínen fizetett pótdíj 16 ezer forintról 25 ezerre, a 30 napon túli befizetés esetén alkalmazandó 32 ezer forintos összeg pedig 50 ezerre emelkedik.

Ugyanakkor lehetővé válik, hogy ha valaki a pótdíjazás napjával kezdődő érvényességgel vásárol bérletet, a pótdíj 6 ezer forintra csökken.

Emellett emelkedik a kezelési díjak mértéke és megszűnnek, illetve összevonnak egyes, alig vagy egyáltalán nem használt jegy- és bérletfajták.

A közgyűlés rögzítette: szükségesnek tartja, hogy a kormányzat segítse a közösségi közlekedés használatát, ezért felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, kezdeményezze a kormányzatnál a közösségi közlekedési szolgáltatásnak átsorolását az általános forgalmi adó legkedvezményesebb kulcsába. Továbbá azt, hogy a bérleteket a munkáltatók adó- és járulékmentes juttatásként biztosíthassák a munkavállalók számára.

A főpolgármester azt is kezdeményezi a kormányzatnál, hogy a közösségi közlekedésben használt járművek is literenként 480 forintos áron vásárolhassanak üzemanyagot, valamint azt, hogy a közösségi közlekedési szolgáltatást nyújtók részesüljenek az energiaárak változása miatt többlettámogatásban.

Az előterjesztést a Fidesz-KDNP képviselői nem támogatták.

Arról is döntöttek, hogy a főváros az idén is csatlakozik az európai mobilitás héthez. Az eseményt Európa-szerte minden évben szeptember 16-22. között rendezik meg.

A képviselők 57 előterjesztést tárgyaltak, a következő ülés augusztus végén, szeptember elején várható.

Képünk illusztráció: bkk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.
Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Nagy István : meg kell védeni a gazdákat! + videó

Minden európai unióba érkező élelmiszernek és mezőgazdasági terméknek ugyanazon a termelési szabályoknak kell megfelelne. Ez alól Ukrajna sem lehet kivétel, fogalmazott Nagy István agrárminiszter Luxemburgban, az agrárminiszterek tanácsülésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!