2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 11:00

Gazdaság

Fitch: Magyarország képes önállóan finanszírozni magát

A dollárkötvény-kibocsátás után Magyarország visszatért a nemzetközi tőkepiacra, és képes önállóan finanszírozni magát – írja elemzésében a Fitch Ratings.

A nemzetközi hitelminősítő szerint az, hogy Magyarország a héten több mint 3 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényeket, igazolja, hogy januárban javítottak az ország államadósság-besorolásán.

A londoni elemzők ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a dollárkötvények kibocsátása miatt csökken az esélye annak, hogy a Nemzetközi Valutaalappal Magyarország újra felvegye a kapcsolatot.

Varga: IMF-hitel nélkül is megy

A sikeres devizakötvény-kibocsátás bizonyítja, hogy az IMF-hitel nélkül is működik a magyar gazdaság, ezért újra kell értékelni a szervezettel való megállapodás szükségességét – mondta el korábban Varga Mihály.

Óriási a kereslet

Négyszer annyi dolláralapú magyar állampapírra van kereslet a devizakötvény-piacon, mint amennyit a napokban értékesített a Magyar Államadósságkezelő Központ – mondta Rájátszás című műsorunkban a szervezet elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése - mondta Izer Norbert az MTI-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!