2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Gazdaság

Februárban már csökkent az áremelkedés éves üteme Magyarországon

A szerda reggeli KSH adatok alapján úgy tűnik: itt az inflációs fordulat: februárban már csökkent a drágulás mértéke Magyarországon. Kapcsoltuk az Öconomus Gazdaság-kutató Alapítvány senior elemzőjét, Erdélyi Dórát.

  • Februárban már csökkent az áremelkedés éves üteme Magyarországon

Másfél év után először nem emelkedett tovább az inflációs dinamika, febrárban ugyanis a Világgazdaság elemzői konszenzusának megfelelően 25,4 százalékkal nőttek a fogyasztó árak, ezzel tehát januárban tetőzött a drágulás Magyarországon. Az árnyomás lassulására utal, hogy a havi bázisú maginflációs mutató 1,1 százalékkal nőtt – utoljára 2021-ben láttunk ilyen alacsony értéket.

Varga: Legyenek tartalékaink

A legfontosabb kihívás idén az infláció letörése - jelentette ki Varga Mihály az Indexnek adott interjújában.

Január végén érhettük el a csúcsot 25 százalékkal, de december végére leküzdjük újra 10 alá

- mondta a pénzügyminiszter. Hozzátette: márciusban kezdjük a jövő évi költségvetés előkészítését, amelyet júliusra a parlament is elfogadhat.

A háborús hatások miatt továbbra is a rezsivédelem az egyik fókuszpont, de a büdzsé fontos része lesz a családtámogatás és a honvédelem, valamint az extra-profit-adók fokozatos kivezetéséről sem feledkezünk meg

– tette hozzá Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!