2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 17:55

Gazdaság

Elszabadulhatnak a villamosenergia-árak Szlovéniában

Szlovénia már nem állít elő megfelelő mennyiségű áramot, ezért a következő hónapokban elszabadulhatnak az energiaárak - erre figyelmeztet a Szlovén Villamos Művek igazgatója.

  • Elszabadulhatnak a villamosenergia-árak Szlovéniában

Kifejtette, hogy az év első felében történelmileg a legalacsonyabb szinten volt a termelés a folyók alacsony vízállása miatt, ezért az importra kellett támaszkodniuk. Emiatt, és az ukrajnai háború folytán megemelkedett energiapiaci árak miatt, a villany ára a mostani két-háromszorosára emelkedhet - tette hozzá az igazgató. A helyzetet az is súlyosbítja, hogy az ország nem rendelkezik kifejlesztett zöld energiaforrásokkal, és a nemzeti klímavédelmi stratégia részeként, a széntüzelésű hőerőműveket bezárják, az atomerőmű fejlesztése pedig akadozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!